324
Ο Αδωνις Γεωργιάδης στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια για το θέμα της Βασιλικής Θάνου | INTIMENEWS

Αδωνις Γεωργιάδης: Μόλις περάσει ο νόμος η Θάνου θα πάει σπίτι της

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2019, 14:26
Ο Αδωνις Γεωργιάδης στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια για το θέμα της Βασιλικής Θάνου
|INTIMENEWS

Αδωνις Γεωργιάδης: Μόλις περάσει ο νόμος η Θάνου θα πάει σπίτι της

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2019, 14:26

Απάντηση στα όσα είπε η Βασιλική Θάνου, σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 την Τετάρτη, ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού (εδώ), έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα της Βουλής μάλιστα.

Ο κ. Γεωργιάδης έστειλε το μήνυμα ότι το άρθρο για το ασυμβίβαστο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού με θέσεις και αξιώματα του κυβερνητικού επιτελείου όχι μόνο θα ψηφιστεί αλλά και θα εφαρμοστεί άμεσα.

Στην ομιλία του στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση του διυπουργικού νομοσχεδίου, ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε «σχεδόν αξιοθρήνητο» το γεγονός ότι η κυρία Θάνου διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί ακόμη και αν ψηφιστεί ο σχετικός νόμος.

Και με το γνωστό του ρητορικό ύφος τόνισε: «Η τροπολογία και θα ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί. Σας δηλώνω μόλις με το καλό δημοσιευθεί στο ΦΕΚ θα εκδοθεί διοικητική πράξη για να πάει σπίτι της».

Απαντώντας δε στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ότι η εν λόγω διάταξη δεν έχει κανένα φωτογραφικό χαρακτήρα και ότι αντίθετα, «φωτογραφικός» ήταν ο διορισμός της κυρίας Θάνου στη θέση της επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η κυρία Θάνου είχε την «προκλητική εύνοια του κ. Τσίπρα» και έτσι βρέθηκε από την ένατη θέση στην πρώτη στη σειρά για την προεδρία του Αρείου Πάγου το 2015.

Νωρίτερα το πρωί, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι πρόκειται να εκδώσει υπουργική απόφαση που θα ορίζει ότι η κυρία Θάνου και ορισμένοι άλλοι, εμπίπτουν στην ρύθμιση για το ασυμβίβαστο μόλις ψηφιστεί ο νόμος για τις ανεξάρτητες Αρχές.

Σημείωσε επίσης, ότι τον ξεπερνά η ιδέα ότι η κ. Θάνου θεωρεί εαυτό της αναντικατάστατο και πως συνιστά υποκρισία η τοποθέτηση της ότι είναι πολιτικά ουδέτερο πρόσωπο.

Ο κ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την πρόθεση της κ. Θάνου να προσφύγει στη Δικαιοσύνη σε περίπτωση απομάκρυνσής της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού πριν ολοκληρωθεί η θητεία της, είπε πως εάν η θέλει μπορεί να πάει στα δικαστήρια, όμως ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θέλει μία πραγματικά ανεξάρτητη Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...