200
Ο Πρωθυπουργός κατά την παρέμβασή του στη Βουλή για το διυπουργικό | Intimenews/ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Μητσοτάκης: Θα εξηγήσω στη Βεστάγκερ γιατί δεν κάνει η Θάνου

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2019, 15:25
Ο Πρωθυπουργός κατά την παρέμβασή του στη Βουλή για το διυπουργικό
|Intimenews/ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Μητσοτάκης: Θα εξηγήσω στη Βεστάγκερ γιατί δεν κάνει η Θάνου

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2019, 15:25

Την πρόθεσή του να επικοινωνήσει με την επίτροπο Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ σχετικά με το ζήτημα της αντικατάστασης της Βασιλικής Θάνου από την προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δευτερολογία του κατά τη συζήτηση του διυπουργικού νομοσχεδίου, με διατάξεις μεταξύ άλλων και για το άσυλο, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα της απομάκρυνσης της κυρίας Θάνου.

Υπογράμμισε δε πως η πρόεδρος «ό,τι και να λέει θα απομακρυνθεί από τη θέση της».

«Θα έχω επικοινωνία με την κυρία Βεστάγκερ και θα της εξηγήσω αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο οι επιλογές σας παραβίασαν βάναυσα την υποχρέωσή σας να αποκομματικοποιήσετε την Επιτροπή Ανταγωνισμού», είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης

Πρόσθεσε ότι θα μιλήσει στην ευρωπαία επίτροπο «για την κυρία Θάνου και το ποιόν της, όπως επίσης και για το ποιον των υπολοίπων μελών της Επιτροπής».

Σε ό,τι αφορά την επιλογή της κυβέρνησης για το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει την νυν πρόεδρο, ο Πρωθυπουργός είπε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση πώς «όταν δείτε την δική μας επιλογή για την ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, τότε θα δείτε τι εστί ακομμάτιστη επιλογή».

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις της η κυρία Θάνου έχει χαρακτηρίσει παράτυπη τη διάταξη με την οποία απομακρύνεται ενώ θεωρεί ότι αντίκειται με το ενωσιακό δίκαιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...