266
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στις δηλώσεις του το πρωί του Σαββάτου | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πέτσας: Η Ελλάδα δέχτηκε οργανωμένη, μαζική απόπειρα παραβίασης των συνόρων και άντεξε

Protagon Team Protagon Team 29 Φεβρουαρίου 2020, 11:42
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στις δηλώσεις του το πρωί του Σαββάτου
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πέτσας: Η Ελλάδα δέχτηκε οργανωμένη, μαζική απόπειρα παραβίασης των συνόρων και άντεξε

Protagon Team Protagon Team 29 Φεβρουαρίου 2020, 11:42

Η Ελλάδα έγινε στόχος οργανωμένης επιχείρησης για την παραβίαση των συνόρων της, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μετά το πέρας της συνάντησης που συγκάλεσε το πρωί του Σαββάτου ο Πρωθυπουργούς για την κατάσταση στο Μεταναστευτικό.

Ο υπουργός είπε ακόμη ότι και στον Εβρο και στα νησιά ενισχύονται τα μέτρα φύλαξης. «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας», τόνισε με έμφαση.

Για όσα συνέβησαν χθες και εξακολουθούν να συμβαίνουν σήμερα στο τελωνείο στις Καστανιές, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για «οργανωμένη, μαζική απόπειρα παραβίασης των συνόρων» που δέχτηκε η χώρα. Η Ελλάδα «άντεξε, προστατεύοντας τα σύνορά μας και της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Απετράπησαν πάνω από 4.000 παράνομες είσοδοι στη χώρα, ενώ συνελήφθησαν και κρατούνται 66 άτομα που δεν είχαν καμία σχέση με τη Συρία και το Ιντλίμπ.

Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ευχαριστούν την Αστυνομία και τις Ενοπλες Δυνάμεις που «δίνουν μάχη», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα, στον Εβρο θα αποσταλούν επιπλέον τμήματα της αστυνομίας και του στρατού. Στα νησιά ενισχύονται οι περιπολίες, ενώ συνολικά 52 σκάφη του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού θα λάβουν μέρος στις επιχειρήσεις.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας», τόνισε ο υπουργός, αλλά απέφυγε να απαντήσει ευθέως στο ερώτημα αν θα κλείσουν τα σύνορα, επαναλαμβάνοντας απλώς αυτό που είπε νωρίτερα.

Στη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έλαβαν μέρος ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...