253
Ο Ιρφάν Καν στο «Jurrasic World». Είχε καταφέρει να συνδυάσει το εμπορικό σινεμά με εξαιρετικά ποιοτικές ταινίες | Universal Pictures

Πέθανε στα 53 του ο Ιρφάν Καν, ο σταρ του «Slumdog Millionaire» και της «Ζωής του Πι»

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2020, 10:59
Ο Ιρφάν Καν στο «Jurrasic World». Είχε καταφέρει να συνδυάσει το εμπορικό σινεμά με εξαιρετικά ποιοτικές ταινίες
| Universal Pictures

Πέθανε στα 53 του ο Ιρφάν Καν, ο σταρ του «Slumdog Millionaire» και της «Ζωής του Πι»

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2020, 10:59

Ακόμα και αν δεν υπήρχαν τα Οσκαρ, η είδηση του χαμού του Ιρφάν Καν θα ήταν είδηση πρώτου μεγέθους. Ο σπουδαίος αυτός ινδός ηθοποιός υπήρξε η μεγαλύτερη σύγχρονη μορφή του λεγόμενου Μπόλιγουντ, της ακμαίας και τεράστιας κινηματογραφικής βιομηχανίας της Ινδίας.

Αλλά ο Καν, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μόλις στα 53 του, κατάφερε να γίνει ένας σταρ και στο Χόλιγουντ. Είχε σπάσει τα σύνορα της χώρας του ήδη από το 1988 με το εκτός Ινδίας ντεμπούτο του, το υποψήφιο για Οσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας «Salaam Bombay» της Μίρα Ναίρ.

Και παράλληλα με τις μεγάλες του επιτυχίες στην Ινδία, συνέχισε να πρωταγωνιστεί σε διεθνείς παραγωγές, κατακτώντας με το βαθύ εκφραστικό βλέμμα του το κοινό παγκοσμίως. Ο Καν έπαιξε σε εξαιρετικά δημοφιλείς ή και βραβευμένες ταινίες όπως το «The Warrior» του Ασίφ Καπάντια το 2001, το «The Darjeeling Limited» του Γουες Αντερσον το 2007, το οσκαρικό «Slumdog Millionaire» του Ντάνι Μπόιλ το 2008, το σπονδυλωτό «New York, Ι Love You» του 2009, το «The Amazing Spider-Man» του 2012, τη «Ζωή του Πι» του βραβευθέντος με Οσκαρ Σκηνοθεσίας Ανγκ Λι το 2012, το μπλοκμπάστερ «Jurassic World» του 2015 και το το «Inferno» του 2016 δίπλα στον Τομ Χανκς.

Το 2018 ο Ιρφάν Καν είχε διαγνωσθεί με νευροενδοκρινικό καρκίνο, μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση.

Την περασμένη Τρίτη εισήχθη στην εντατική σε νοσοκομείο της Βομβάης (Μουμπάι) με λοίμωξη. Πέθανε σήμερα, 29 Απριλίου του 2020, σε ηλικία 53 ετών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...