205
Ο Γιώργος Τράγκας προ μηνών στα εγκαίνια γραφείων του κινήματος «Ελεύθεροι Ανθρωποι» | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Πέθανε ο Γιώργος Τράγκας έπειτα από μάχη με τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2021, 07:32
Ο Γιώργος Τράγκας προ μηνών στα εγκαίνια γραφείων του κινήματος «Ελεύθεροι Ανθρωποι»
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Πέθανε ο Γιώργος Τράγκας έπειτα από μάχη με τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2021, 07:32

Κατέληξε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία», όπου νοσηλευόταν εδώ και 10 ημέρες με κορονοϊό, ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας.

Ο βετεράνος δημοσιογράφος και επικεφαλής του κινήματος «Ελεύθεροι Ανθρωποι» δεν είχε εμβολιαστεί κατά της Covid-19. Στις 30 Νοεμβρίου είχε ανακοινώσει ο ίδιος ότι είχε προσβληθεί από κορονοϊό. Ακόμη και τότε στη σχετική ανάρτησή του δεν θεωρούσε σημαντικό και απαραίτητο τον εμβολιασμό (αν και διαβητικός) επιμένοντας να μιλά για τα μονοκλωνικά αντισώματα (τη θεραπεία δηλαδή αντί της πρόληψης ώστε να αποφευχθεί η βαριά νόσηση).

Η κατάστασή του ωστόσο επιδεινώθηκε ραγδαία. Το ίδιο Σαββατοκύριακο της εισαγωγής του, χρειάστηκε να μπει σε ΜΕΘ, μετά από λίγες ημέρες απαιτήθηκε η διασωλήνωσή του, ενώ την περασμένη Κυριακή συνδέθηκε σε μηχάνημα τεχνητού νεφρού. Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, υπέστη έμφραγμα και ακολούθησε πνευμονικό οίδημα.

Aφησε την τελευταία του πνοή το ξημέρωμα της Τρίτης, 14 Δεκεμβρίου 2021, σε ηλικία 72 ετών.

Η ανακοίνωση του «Σωτηρία»

«Κατέληξε σήμερα, 14.12.2021, και ώρα 03.10 πρωινή ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και επικεφαλής του κινήματος ‘’Ελεύθεροι Άνθρωποι’’ σε ΜΕΘ του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ. Ανεμβολίαστος, εισήχθη με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης covid19 στις 04.12.2021 σε κλινική του νοσοκομείου ‘’Η ΣΩΤΗΡΙΑ’’ ενώ λίγες ώρες αργότερα, λόγω της σοβαρής κατάστασής του διεκομίσθη σε ΜΕΘ του ιδίου νοσοκομείου».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News