203
|

Pencil on paper and Ink on stage: Το φως και το σκοτάδι του σώματος δια χειρός Παπαϊωάννου

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2024, 16:36

Pencil on paper and Ink on stage: Το φως και το σκοτάδι του σώματος δια χειρός Παπαϊωάννου

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2024, 16:36

Την αποκλειστικότητα της πρώτης έκδοσης του βιβλίου με τα σχέδια του Δημήτρη Παπαϊωάννου εξασφάλισε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τις ημέρες των –ήδη sold out– πέντε τελευταίων παραστάσεων του INK (22 – 26.04.2024).

Οπως ανακοινώθηκε, οι εκδόσεις ΝΟΜΑΣ συνέλεξαν τα σχέδια που ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης δημιούργησε τα τρία τελευταία καλοκαίρια στην Ανάφη και θα διαθέσουν το συλλεκτικό αυτό βιβλίο αποκλειστικά στο Μέγαρο πριν κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η πάμφωτη ματιά του ζωγράφου Παπαϊωάννου πάνω στα γυμνά σώματα που λιάζονται στο κυκλαδίτικο νησί, σε μια «σκηνοθετημένη» από τον ίδιο έκδοση, περιγράφεται ως «ο πλήρης αντίποδας της σκοτεινής παράστασης» που ταξίδεψε τον κόσμο και επιστρέφει στο Μέγαρο από όπου και ξεκίνησε.

Η έκδοση (μεγέθους 20 x 28 εκ., 240 σελίδες) είναι στα αγγλικά με μεταφράσεις των κειμένων στα ελληνικά. Τη συνοδεύει ένθετο κόμιξ (βλ. κάτω δεξιά) που συνιστά ανατύπωση του έργου «Ανάφη» από το ιστορικό queer-punk fanzine «Κοντροσόλ στο Χάος» του 1987.

Το αισθησιακότερο καλωσόρισμα στο καλοκαίρι που έρχεται θα το βρείτε αποκλειστικά στο «Μ Shop», τo κατάστημα του Μεγάρου, από 22 έως 26 Απριλίου, στην τιμή των 35 ευρώ.

Ζητήστε το βιβλίο σας πριν εξαντληθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...