209
| IntimeNews

Πειραιώς: Παράταση στο πρόγραμμα ανταμοιβής για συνεπείς δανειολήπτες

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2024, 15:50
| IntimeNews

Πειραιώς: Παράταση στο πρόγραμμα ανταμοιβής για συνεπείς δανειολήπτες

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2024, 15:50

Σταθερά μέχρι το τέλος Ιουλίου θα διατηρήσει τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων η Τράπεζα Πειραιώς για τους συνεπείς δανειολήπτες, παρατείνοντας το ευνοϊκό καθεστώς (πλαφόν) που θεσπίστηκε το Μάρτιο του 2023 προκειμένου να ανακοπεί η επιβάρυνση των δόσεων των δανείων από τις συνεχείς αυξήσεις των ευρωεπιτοκίων.

Όπως ανακοινώθηκε «η Τράπεζα Πειραιώς ανταποκρινόμενη με ευθύνη στο ζήτημα της επιβάρυνσης των οικογενειακών προϋπολογισμών από την άνοδο των επιτοκίων διεθνώς, συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τους συνεπείς δανειολήπτες Στεγαστικών δανείων κυμαινόμενων επιτοκίων.

Συγκεκριμένα, προχωρά σε παράταση από 01/05/24 έως 31/07/24 του Προγράμματος Ανταμοιβής που είχε ανακοινωθεί στις 11/04/2023, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις. Οι δικαιούχοι δανειολήπτες θα παραμείνουν στο Πρόγραμμα αυτόματα, χωρίς να είναι αναγκαία καμία εκ μέρους τους ενέργεια. Προϋπόθεση για την παραμονή τους στο Πρόγραμμα είναι το δάνειο να διατηρείται ενήμερο».

Οπως είναι γνωστό από το Μάρτιο του 2023 αποφασίστηκε τα επιτόκια αναφοράς (euribor κ.λπ.) να διατηρηθούν σε σταθερά επίπεδα, δηλαδή στη ζώνη 2,70%-2-80% σε ό,τι αφορά το euribor 3μήνου, που χρησιμοποιείται ως βάση για την πλειονότητα των στεγαστικών δανείων και πάνω στο οποίο προστίθεται το επιτοκιακό περιθώριο της κάθε τράπεζας, σε κάθε δάνειο.

Η Τράπεζα Πειραιώς, σημειώνει στην ανακοίνωση της, θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πορεία των επιτοκίων αναφοράς, η οποία αναμένεται πτωτική, διατηρώντας τη διακριτική ευχέρεια να αξιολογήσει περαιτέρω προσαρμογές εφόσον κριθεί σκόπιμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...