253
Η Ανιές Μπουζέν σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους | REUTERS

Παρίσι: Η υπουργός Υγείας υποψήφια δήμαρχος στη θέση του Γκριβό

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2020, 18:30
Η Ανιές Μπουζέν σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους | REUTERS

Παρίσι: Η υπουργός Υγείας υποψήφια δήμαρχος στη θέση του Γκριβό

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2020, 18:30

Η υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ανιές Μπουζέν θα είναι υποψήφια δήμαρχος του Παρισιού με το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν στην θέση του Μπενζαμέν Γκριβό, ο οποίος αποσύρθηκε λόγω σεξουαλικού σκανδάλου.

Αγνωστο όμως, τι μπορεί να καταφέρει μια που οι εκλογές είναι μόλις ένα μήνα μακριά (15 και 22 μαρτίου).

«Κατεβαίνω για να κερδίσω», δήλωσε η 58χρονη Μπουζέν, την ώρα που ο Γκριβό καταλάμβανε την τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις, πίσω από τη σοσιαλίστρια δήμαρχο Αν Ινταλγκό και τη Ρασίντα Νταντί, του συντηρητικού κόμματος των Ρεπουμπλικάνων.

Συνέπεια αυτής της υποψηφιότητας της τελευταίας στιγμής είναι ότι η υπουργός, μέλος του προεδρικού κόμματος Η Δημοκρατία Εμπρός (LREM) και έως σήμερα χωρίς εκλογική εμπειρία, θα πρέπει να απαρνηθεί το χαρτοφυλάκιό της, το οποίο ανατέθηκε στον βουλευτή Ολιβιέ Βεράν, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Οι δημοτικές εκλογές θεωρούνται πολιτικό τεστ για τον Μακρόν, το κόμμα του οποίου κινδυνεύει να καταλάβει ελάχιστες (εάν όχι καμία) από τις μεγάλες πόλεις.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό, ο οποίος ήταν υποψήφιος για την δημαρχία της πρωτεύουσας, αποσύρθηκε από την κούρσα όταν η ιστοσελίδα Pornopolitique, η οποία ασχολείται με την ερωτική ζωή πολιτικών και αξιωματούχων, ανέβασε την Πέμπτη ένα βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου με τον ίδιο, το οποίο στη συνέχεια αναπαράχθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την Παρασκευή, ο Γκριβό αποσύρθηκε από την κούρσα για τις εκλογές, λέγοντας ότι θέλει να προστατεύσει την οικογένειά του.

Το Σάββατο, οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν τον ρώσο καλλιτέχνη Πιότρ Παβλένσκι και τη σύντροφό του, που υποστηρίζουν ότι διέρρευσαν το βίντεο «για να ξεσκεπάσουν την υποκρισία» του γάλλου πολιτικού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...