373
Πρόκειται για «μια από τις στρατηγικά σημαντικές γέφυρες, όπως η γέφυρα της Κριμαίας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο εξόριστος δήμαρχος της Μελιτόπολης | Twitter / Telegraph

Ουκρανία: «Μυστηριώδης» επίθεση καταστρέφει στρατηγική γέφυρα πίσω από τις ρωσικές γραμμές

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2022, 17:40
Πρόκειται για «μια από τις στρατηγικά σημαντικές γέφυρες, όπως η γέφυρα της Κριμαίας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο εξόριστος δήμαρχος της Μελιτόπολης
|Twitter / Telegraph

Ουκρανία: «Μυστηριώδης» επίθεση καταστρέφει στρατηγική γέφυρα πίσω από τις ρωσικές γραμμές

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2022, 17:40

Μια στρατηγικής σημασίας γέφυρα για την τροφοδοσία του ρωσικού στρατού καταστράφηκε μερικώς τη Δευτέρα, έπειτα από μια μυστηριώδη επίθεση βαθιά πίσω από τις γραμμές των δυνάμεων της Μόσχας.

Το πλήγμα στη γέφυρα που διασχίζει τον ποταμό Μολόχνα, έξω από τη Μελιτόπολη, πόλη υπό ρωσική κατοχή στα νότια της Ουκρανίας, την κατέστησε ακατάλληλη για τη μεταφορά βαρέως στρατιωτικού υλικού.

Οι πρώτες εντυπώσεις βάσει των πλάνων από τη διάβαση που συνδέει τη Μελιτόπολη και το χωριό Κοσντγιαντίνιφκα με τον αυτοκινητόδρομο M14, είναι ότι οι ζημιές δεν προκλήθηκαν από πυραύλους, γεγονός που υποδεικνύει ότι πίσω από την επιχείρηση βρίσκονται οι ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας, έγραψε η Telegraph.

Πρόκειται για «μια από τις στρατηγικά σημαντικές γέφυρες, όπως η γέφυρα της Κριμαίας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο εξόριστος δήμαρχος της Μελιτόπολης Ιβάν Φεντόροφ. «Μέσω αυτής οι κατακτητές μετέφεραν στρατιωτικό εξοπλισμό από τα ανατολικά», πρόσθεσε.

Το στέλεχος της κατοχικής διοίκησης στην περιοχή της Ζαπορίζια Βλαντίμιρ Ρόγκοφ είπε από την πλευρά του ότι η επίθεση ήταν έργο ουκρανών «τρομοκρατών» και ότι πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια «εκρηκτικών».

Το πλήγμα αυτό ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά από ένα άλλο κρίσιμο πλήγμα στην περιοχή της Μελιτόπολης, αυτή τη φορά σε στρατώνα των Ρώσων, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 200 στρατιώτες και να τραυματιστούν άλλοι 300, κατά τον Φεντόροφ.

Η βρετανική εφημερίδα εκτίμησε ότι οι δυνάμεις του Κιέβου εστιάζουν τις επιχειρήσεις τους στη νότια πόλη προκειμένου να ανακόψουν την τροφοδοσία της Κριμαίας, την οποία η Μόσχα προσάρτησε παρανόμως το 2014, και των ρωσικών στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία.

Η κλιμάκωση που παρατηρείται στη Μελιτόπολη εμφανίζεται μάλιστα να ακολουθεί την τακτική που ακολουθήθηκε από τους Ουκρανούς και στην περίπτωση της Χερσώνας, λίγο προτού καταφέρουν την απελευθέρωσή της, προσέθεσε.

Για πολλές εβδομάδες πριν από την ανακατάληψη της νότιας πόλης, η Ουκρανία χρησιμοποιούσε πλήγματα μεγάλης εμβέλειας, κατά κύριο λόγο χάρη στους εκτοξευτές πυραύλων HIMARS που της παρείχαν οι ΗΠΑ, προκειμένου να σφυροκοπήσει όχι μόνο τους ρώσους στρατιώτες, αλλά και τους κόμβους υλικοτεχνικής υποστήριξής τους, τα διοικητικά κέντρα τους, αποθήκες εξοπλισμού και πυρομαχικών κ.ο.κ..

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μελιτόπολης, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πανικοβληθεί μετά τις παραπάνω επιθέσεις. Οι Ρώσοι «τρέχουν» να «μεταφέρουν τις στρατιωτικές τους μονάδες σε νέες τοποθεσίες προκειμένου να τις κρύψουν» υποστήριξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...