256
Γρήγορα τεστ στους κατοίκους του Πειραιά, καθώς πλέον είναι μία από τις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα |

Οι τέσσερις δήμοι με τα περισσότερα κρούσματα – Σημαντική η μείωση στην Αθήνα

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 12 Οκτωβρίου 2020, 15:30
Γρήγορα τεστ στους κατοίκους του Πειραιά, καθώς πλέον είναι μία από τις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα
|

Οι τέσσερις δήμοι με τα περισσότερα κρούσματα – Σημαντική η μείωση στην Αθήνα

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 12 Οκτωβρίου 2020, 15:30

Από τις αρχές Αυγούστου μέχρι και τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου, το 50% των κρουσμάτων της Αττικής καθημερινά καταγραφόταν στον Δήμο Αθηναίων.

Ωστόσο, οι εκτεταμένοι έλεγχοι, τα αυξημένα μέτρα και η επιτήρησή τους που ακολούθησαν, όπως άλλωστε και οι στοχευμένες παρεμβάσεις από τα κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), στις συνοικίες των μεταναστών και τις γειτονιές των τοξικοεξαρτημένων, περιόρισαν, όπως όλα δείχνουν, το πρόβλημα από το κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, από την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν σημάδια υποχώρησης της διασποράς της νόσου και από το 50% των συνολικών κρουσμάτων της Αττικής, το κέντρο της Αθήνας έπεσε στο 45%.

Στη συνέχεια, υπήρξε και περαιτέρω μείωση στον Δήμο Αθηναίων και σήμερα μόλις το 37% των κρουσμάτων της Αττικής αφορά το κέντρο. Αυτό σημαίνει ότι η διασπορά της νόσου μετατοπίστηκε σε άλλους δήμους.

Περιοχές με μεγάλη διασπορά

Η μεγαλύτερη διασπορά του κορονοϊού εντοπίζεται πλέον σε τέσσερις δήμους εκτός του κέντρου της Αθήνας και αυτοί είναι:

  • Πειραιά
  • Ιλίου
  • Αχαρνών
  • Περιστερίου

Πλέον, οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ έχουν αρχίσει ήδη εκτεταμένους ελέγχους με rapid tests αντιγόνων στις περιοχές που εμφανίζουν πλέον τη μεγαλύτερη διασπορά, με σκοπό να αποτυπωθεί το μέγεθος του προβλήματος και να ληφθούν τοπικά μέτρα, εάν αυτό απαιτηθεί.

Μάλιστα, από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο, από τα 2.003 γρήγορα τεστ που έγιναν στην πλατεία που βρίσκεται στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, τα 19 βρέθηκαν θετικά και η διάμεση ηλικία των ατόμων που είχαν κορονοϊό είναι τα 46 έτη.

Ανάλογες ενέργειες αναμένεται να ακολουθήσουν και στις υπόλοιπες τρεις περιοχές που έχουν επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...