205
Ενα βομβαρδιστικό Β-52 πετά πάνω από τη βάση Μπάρκσντεϊλ στη Λουιζιάνα | Wikipedia Commons

Αμερικανικό «μήνυμα» στο Ιράν με Ιπτάμενα Φρούρια Β-52

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2020, 19:02
Ενα βομβαρδιστικό Β-52 πετά πάνω από τη βάση Μπάρκσντεϊλ στη Λουιζιάνα
|Wikipedia Commons

Αμερικανικό «μήνυμα» στο Ιράν με Ιπτάμενα Φρούρια Β-52

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2020, 19:02

Δύο βομβαρδιστικά Β-52 πέταξαν από τη Λουιζιάνα στη Μέση Ανατολή σε επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ προς το Ιράν. Τα αεροσκάφη έφυγαν από τη βάση Μπάρκσντεϊλ και έφτασαν στον προορισμό τους χωρίς ενδιάμεση στάση.

Τα λεγόμενα Stratofortress ή Ιπτάμενα Φρούρια έχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Η Αμερικανική Κεντρική Διοίκηση, που έχει υπό τη δικαιοδοσία της τη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε ότι η αποστολή σχεδιάστηκε για να καταδείξει την στρατιωτική δέσμευση των ΗΠΑ απέναντι στους συμμάχους τους στην περιοχή και την δυνατότητα να αναπτύσσουν μάχιμες δυνάμεις τάχιστα σε όλο τον κόσμο. Ηταν η δεύτερη αποστολή του είδους τους τελευταίους δύο μήνες.

«Οι πιθανοί αντίπαλοί μας θα πρέπει να καταλάβουν ότι κανένα έθνος στον κόσμο δεν είναι πιο έτοιμο και πιο ικανό να αναπτύξει τάχιστα δυνάμεις μάχης σε περίπτωση οποιασδήποτε μορφής επιθετικότητας», δήλωσε ο στραγητός Κένεθ Μακένζι Τζούνιορ, επικεφαλής της Διοίκησης, τονίζοντας την κοινή με τους συμμάχους των ΗΠΑ δέσμευση για ασφάλεια και σταθερότητα στη Μέση Ανατολή.

Η κίνηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων έγινε μετά από μήνες εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν.

Σύμφωνα με την Washington Post, τα Β-52 πέταξαν στο δυτικό τμήμα του Περσικού Κόλπου κοντά στο Μπαχρέιν και το Κατάρ, όπου ενσωματώθκαν σε σχηματισμούς άλλων αμερικανικών και συμμαχικών αεροσκαφών, πριν καταλήξουν στη Σαουδική Αραβία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...