785
O Αλ. Τσίπρας μιλά στην Ακράτα σε ένα φωτογραφικό κάδρο που φιλοτέχνησε ο προσωπικός του φωτογράφος Αντρέα Μπονέτι | INTIMENEWS/Γ.Τ. ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Ο Τσίπρας ζήτησε από τους πολίτες «να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους»

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2019, 15:34
O Αλ. Τσίπρας μιλά στην Ακράτα σε ένα φωτογραφικό κάδρο που φιλοτέχνησε ο προσωπικός του φωτογράφος Αντρέα Μπονέτι
|INTIMENEWS/Γ.Τ. ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Ο Τσίπρας ζήτησε από τους πολίτες «να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους»

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2019, 15:34

Μια πορεία προς τον… λαό ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον κάνει πιο πολυσυλλεκτικό και συμμετοχικό.  Η εκστρατεία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε από την Αχαΐα, εκλογική του περιφέρεια και ένα από τα ελάχιστα «κάστρα» που απέμειναν στο κόμμα του μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου (είχε 40,27% έναντι 32,43% της ΝΔ), ενώ θα ακολουθήσει περιοδεία στην Κρήτη.

«Ξεκινάμε μια πορεία συνομιλίας με τον λαό. Το πόσο μακριά θα μας πάει αυτή η συνομιλία θα το δείξει η ίδια η ζωή» είπε σε μια ομιλία του στο Αίγιο.

Στο πλαίσιο αυτής της επαφής με τον κόσμο, ο κ. Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα προς «όλους τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους και να φτιάξουν το κόμμα που χρειάζεται η κοινωνική πλειοψηφία».

Με άρθρο του που δημοσιεύτηκε στον τοπικό ιστότοπο thebest.gr, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Σήμερα από την Αχαΐα, ένα τόπο που έχει προσφέρει πολλά στους δημοκρατικούς αγώνες, απευθύνω μεγάλο δημοκρατικό κάλεσμα στη νέα γενιά, τους νέους που εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο ΣΥΡΙΖΑ, όλους τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας που στις εκλογές του Ιουλίου, παρά το λυσσαλέο πόλεμο από τις κυρίαρχες ελίτ και τα ΜΜΕ που ελέγχουν, επιβεβαίωσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον κύριο πυλώνα της προοδευτικής παράταξης».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως απευθύνεται «σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες με τις διαφορετικές καταγωγές και παραδόσεις» καλώντας τους «να φτιάξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, τη μεγάλη προοδευτική παράταξη της νέας εποχής. Τους καλώ να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους και να φτιάξουν το κόμμα που χρειάζεται η κοινωνική πλειοψηφία, η νέα γενιά και η χώρα».

«Σήμερα από την Αχαΐα απευθύνομαι σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και τους καλώ να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για να φτιάξουμε ένα κόμμα μαζικό, ανοιχτό, δημοκρατικό, νεανικό και ανήσυχο στη σκέψη και την πράξη. Ένα κόμμα ανοιχτό στις δημιουργικές και αγωνιστικές πρωτοβουλίες της κοινωνίας, στην κριτική, στη δημιουργικότητα, ένα κόμμα δημοκρατικό, πλουραλιστικό, διαδραστικό» ανέφερε επίσης στο άρθρο του.

Τόνισε δε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δημιουργήθηκε για να εκφράζει τους λίγους και τους “πεφωτισμένους”, δεν δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τους ισχυρούς και τις ελίτ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλά το άθροισμα των στελεχών του, δεν είναι οι βουλευτές του, δεν είναι οι τοπικοί του παράγοντες» και συμπληρώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ που ονειρευόμαστε δεν είναι ο πρόεδρός του», αλλά «τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του. Αυτοί που κάθε μέρα τον προσεγγίζουν. Αυτοί και μόνον αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες του ΣΥΡΙΖΑ».

Κάλεσε επίσης, τη νεολαία, να γίνει «η πρωτοπορία αυτού του προοδευτικού εγχειρήματος, του μόνου που είναι σε θέση να εγγυηθεί την αλλαγή πορείας της χώρας σε κατεύθυνση δημοκρατική και προοδευτική», επισημαίνοντας ότι το όραμα του σοσιαλισμού, απαιτεί καθημερινή μάχη, ρήξεις και μεταρρυθμίσεις καθημερινά σε κάθε τόπο και σε κάθε πεδίο.

Ο Τσίπρας ανακάλυψε την… «άνω Ακράτα»

«Θέλω να εγκαινιάσω μια νέα σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική και τους πολίτες, που είναι αυτή η αδιαμεσολάβητη σχέση μέσα απ’ αυτού του είδους τις συγκεντρώσεις. Και θέλω να σας καλέσω ως συνοδοιπόρους σε αυτή την πορεία», είπε ο κ. Τσίπρας, σε ομιλία του στον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ακράτα Αχαΐας. Εκεί βέβαια υπέπεσε σε ένα φάουλ γεωγραφίας μιλώντας για «άνω Ακράτα», για να τον διορθώσει ένας από τους πολίτες που βίωσαν για τα καλά αυτή την «αδιαμεσολάβητη» σχέση. Ετσι κι αλλιώς με τον κ. Τσίπρα πρέπει να είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια λάθη, εδώ μιλούσε για Λέσβο και Μυτιλήνη σαν να είναι άλλα νησιά.

«Αισθάνομαι πολύ οικεία γιατί έρχομαι στην εκλογική μου περιφέρεια», συνέχισε, προσθέτοντας ότι «δεν ήταν τυχαία η επιλογή να είμαι βουλευτής Αχαΐας» και πως επέλεξε «έναν νομό και μια περιφέρεια, που, ό,τι και να συμβεί σε αυτό τον τόπο, είναι ένα δημοκρατικό κάστρο. Με βαθιές ρίζες και παραδόσεις στους αγώνες του λαού μας, στους αγώνες για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι έχει στόχο «να συστοιχίσουμε τον κόσμο που στήριξε σε πολύ δύσκολες στιγμές την προσπάθειά μας με ένα κόμμα το οποίο ήταν του 4% και σήμερα είναι στο 32%», ένα κόμμα, όπως είπε, που «επιθυμεί να ανοίξει τις πόρτες του στον απλό δημοκρατικό κόσμο για να αποτελέσει τον κορμό της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης στην πατρίδα μας».

Το εγχείρημα είναι δύσκολο, είπε, τονίζοντας, όμως, ότι «η αδιαμεσολάβητη επικοινωνία είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για όσους θέλουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της κοινωνίας, να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας και να παλεύουμε μαζί τους».

«Ακουσα ότι με προσφωνήσατε με έναν ιδιαίτερα τιμητικό όρο. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο δεν είναι να λέτε ότι εγώ είμαι αυτός που ηγήθηκα της προσπάθειας να βγει η χώρα από τα μνημόνια», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το ζητούμενο για τον ίδιο είναι να μπορεί να βάζει «ένα λιθαράκι με όλους εσάς στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε αυτός ο τόπος να κυβερνηθεί με δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...