177
| INTIMEnews

Ο νυχτερινός χορός των Ρίχτερ μεταξύ Κάσου και Κρήτης

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2021, 09:51
|INTIMEnews

Ο νυχτερινός χορός των Ρίχτερ μεταξύ Κάσου και Κρήτης

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2021, 09:51

Δεκάδες σεισμικές δονήγσιες καταγράφηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Κρήτη και την Κάσο.

Ο χορός των Ρίχτερ ξεκίνησε λίγο μετά τις 18.00 με τα 5,2 Ρίχτερ 46 χλμ νοτίως της Κάσου, για να ακολουθήσουν 5,5 Ρίχτερ περίπου στις 21.00.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, οι περισσότερες δονήσεις  ήταν από 3 έως 3,6 Ρίχτερ (καταγράφηκαν δεκάδες μικρότερες), ενώ δύο ήταν στην περιοχή των 4 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο των σεισμών εντοπίζεται 30-50 χιλιόμετρα νότια της Κάσου. Οι δονήσεις έγιναν αισθητές και στο ανατολικό τμήμα της Κρήτης, σε περιοχές όπως η Σητεία και η Ιεράπετρα, χωρίς πάντως να υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

«Δεν ανησυχούμε, αλλά παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου», δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, η σεισμική ακολουθία που παρατηρείται σε Κάσο και Κρήτη δεν προβληματίζει γιατί είναι στην υποθαλάσσια περιοχή, γεγονός που μετρίασε τις όποιες επιπτώσεις.

Αντίστοιχα για τον σεισμό στην Κρήτη ο κ. Λέκκας υποστήριξε ότι δεν συνδέεται με τους παλαιότερους σε Αρκαλοχώρι και Ζάκρο και δεν υπάρχει μια γενικότερη διέγερση στον ελληνικό χώρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...