355
Πρόσωπα σκυθρωπά, γεμάτα προβληματισμό και βλέμματα αντίθετα για τους δύο συγκυβερνώντες και στη μέση ο Χαρίτσης | ΙΝΤΙΜΕnews

Ο καβγάς Καμμένου – Κοτζιά στο υπουργικό και ο ικέτης Αλέξης

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2018, 17:03
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/10/2018 18:05
Πρόσωπα σκυθρωπά, γεμάτα προβληματισμό και βλέμματα αντίθετα για τους δύο συγκυβερνώντες και στη μέση ο Χαρίτσης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ο καβγάς Καμμένου – Κοτζιά στο υπουργικό και ο ικέτης Αλέξης

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2018, 17:03
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/10/2018 18:05

Οσο βγαίνουν προς τα έξω όσα διημείφθησαν στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο τόσο εξηγείται το «παρακαλώ μη με ρίξετε» του Αλέξη Τσίπρα στους υπουργούς του!

Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε στη συνεδρίαση, ήταν το (σχεδόν αναπόφευκτο κατά πολλούς) επεισόδιο που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον… παρολίγον «αντικαταστάτη» του στις ΗΠΑ, Πάνο Καμμένο.

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό, με αφορμή την παρουσία Καμμένου στην Ουάσινγκτον, ο κ. Κοτζιάς κατηγόρησε ανοικτά τον υπουργό Αμυνας ότι εξυπηρετεί προσωπικές στρατηγικές σε βάρος της εθνικής εξωτερικής πολιτικής.

Δεν έμεινε όμως εκεί, αφού σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Κοτζιάς καταλόγισε στον κ. Καμμένο ότι με δηλώσεις και προσωπικές πρωτοβουλίες όπως αυτές στην Ουάσινγκτον, εκθέτει τη χώρα και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό!

Η απάντηση του αρχηγού των ΑΝΕΛ ήταν άμεση και σε ανάλογα έντονο ύφος με την παρέμβαση Κοτζιά, χωρίς ωστόσο να διαρρεύσει τι ακριβώς είπε ο κ. Καμμένος στον «καλύτερο υπουργό Εξωτερικών» που είχε ποτέ η χώρα, όπως κάποτε είχε δηλώσει ο ίδιος ο υπουργός Αμυνας.

Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα χρειάστηκε η «πυροσβεστική» επέμβαση του Νίκου Παππά, χάρη στην οποία πήρε τέλος το επεισόδιο.

Εξερχόμενος της συνεδρίασης, ο κ. Κοτζιάς ρωτήθηκε για το επεισόδιο, ωστόσο αρνήθηκε επίμονα να προβεί σε οιοδήποτε σχόλιο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με διαρροές, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά εξέφρασε την πρόθεσή της να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν έρθει στη Βουλή Ελλήνων και ο Αλέξης Τσίπρας έκανε έτσι ένα ακόμα βήμα προς την επικύρωση της συμφωνίας (όταν και αν τελικά  έρθει στο κοινοβούλιο).

Η εικόνα όμως που εξέπεμψε το υπουργικό της Τρίτης  είναι αυτή μίας κυβέρνησης σε αποδρομή, με έναν πρωθυπουργό ικέτη να απευθύνει ύστατη έκκληση στους υπουργούς του και κυρίως στον κυβερνητικό του συνεταίρο, να μην τον ρίξουν από την εξουσία.

Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Η άγρια κόντρα του Νίκου Κοτζιά με τον Πάνο Καμμένο οδήγησε μάλιστα σε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η επιτελική ομάδα του πρωθυπουργού συνεδρίασε εκτάκτως προκειμένου να αποφασιστεί το πώς θα γίνει η διαχείριση της κρίσης που πυροδότησε η έντονη αντιπαράθεση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, ενώπιον των μελών του υπουργικού συμβουλίου, με αφορμή την διαφοροποίηση του προέδρου των ΑΝΕΛ στο Σκοπιανό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...