350
Ο Κάρλος Γκον την εποχή της δόξας του – τώρα κρατείται σε ιαπωνικές φυλακές | REUTERS/Philippe Wojazer/File Photo

Ο Κάρλος Γκον στη Βηρυτό είχε χτίσει ένα παλάτι (στην άμμο…)

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2019, 07:16
Ο Κάρλος Γκον την εποχή της δόξας του – τώρα κρατείται σε ιαπωνικές φυλακές
|REUTERS/Philippe Wojazer/File Photo

Ο Κάρλος Γκον στη Βηρυτό είχε χτίσει ένα παλάτι (στην άμμο…)

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2019, 07:16

Η βίλα του Κάρλος Γκον στη Βηρυττό έχει, λέει, γυάλινο πάτωμα, ώστε να είναι ορατές οι δύο σαρκοφάγοι που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των εκσκαφών για τη θεμελίωσή της.

Πρόκειται, σαν να λέμε, για ένα ιδιωτικό παλάτι χωρίς «κρυμμένους σκελετούς», χωρίς «ένοχα μυστικά», το αντίθετο κιόλας: «τα δείχνει όλα» στον επισκέπτη του δίχως να φοβάται μην αποκαλυφθεί κάτι κακό, διότι κακό δεν υπάρχει.

Ομως τα αθώα μαρμάρινα φέρετρα των αρχαίων νεκρών δεν είναι παρά ειρωνεία και πρόκληση, αφού χάρη στις κομπίνες αυτό το σαράι έγινε κτήμα του Γκον!

Τμήμα της οικίας στη Βηρυτό (Νissan Company in Lebanon)

Η αγορά του παλαιού κτίσματος, η ανακαίνιση και οι καινούργιες επεκτάσεις κόστισαν 16,7 εκατ. δολάρια, γράφει το γαλλικό L’Obs, εξιστορώντας τα καθέκαστα με τη βίλα του τοπ κομπιναδόρου μάνατζερ της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο νυν φυλακισμένος στο Τόκιο για απάτες «αρχιτέκτων» της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi έφθανε με το προσωπικό τζετ του -ένα Gulfstream G650- στον Λίβανο όπου είχε περάσει την παιδική του ηλικία μέχρι την αναχώρησή του για τη Γαλλία, στην εφηβεία του.

Τη βίλα, που βρίσκεται σε πολυτελές καρτιέ, την αγόρασε στις 12 Μαΐου 2012 και την εξόπλισε με ό,τι συνήθως χρειάζονται οι Κροίσοι: με κελάρι κρασιού, με γυμναστήριο, με αμύθητης αξίας πολυελαίους για την τραπεζαρία, με έργα τέχνης και με υπηρετικό προσωπικό. Σημειωτέον ότι προτού την αγοράσει ο Γκον, η βίλα ανήκε σε μια ολλανδική εταιρεία η οποία ήταν θυγατρική της Nissan.

Ερευνα των Αμερικανών

Η εταιρεία Nissan επιβεβαίωσε τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου ότι ερευνήθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ έπειτα από τη σύλληψη του Γκον τον περασμένο Νοέμβριο με πλήθος κατηγοριών: «Επιβεβαιώνουμε  ότι έχουμε ερευνηθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αλλά δεν μπορούμε να παράσχουμε λεπτομέρειες». (Την πληροφορία δίνει ο βρετανικός Guardian.)

Ο αμερικανικός φορέας παρακολούθησης των χρηματοπιστωτικών αγορών ερευνά ακόμη σε ένα αρχικό στάδιο και έχει ζητήσει έγγραφα τόσο από τη Nissan όσο και από τον Γκον. Η έρευνά του έρχεται μετά την τελική παραίτηση του Γκον, την περασμένη εβδομάδα, από τη Renault, τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία της οποίας ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος παράλληλα με τον επιτελικό ρόλο του στη Nissan και Mistubishi.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...