182
Ο Γιαννάκης Κασουλίδης σε παλαιότερη επίσκεψή του στην Αθήνα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Γιαννάκης Κασουλίδης ξανά υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2022, 13:20
Ο Γιαννάκης Κασουλίδης σε παλαιότερη επίσκεψή του στην Αθήνα
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Γιαννάκης Κασουλίδης ξανά υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2022, 13:20

Η αιφνιδιαστική παραίτηση του Νίκου Χριστοδουλίδη από το υπουργείο Εξωτερικών τη Κύπρου –με το βλέμμα στις προεδρικές εκλογές του 2023– προκάλεσε αναταραχή στο κυβερνών κόμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού και την επαναφορά… εξ εφέδρων του Γιαννάκη Κασουλίδη στην κεφαλή της κυπριακής διπλωματίας.

«Η παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη, με θλίβει ιδιαίτερα, αφού επί σειρά ετών υπήρξε εκ των στενών συνεργατών μου», ανέφερε, σε γραπτή δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για να προσθέσει:

«Δυστυχώς, όπως έχουν διαμορφωθεί οι εξελίξεις, δεν μου επετρέπετο άλλη από την επιλογή αποδοχής της παραιτήσεώς του. Τον ευχαριστώ θερμά για την προσφορά του. Νέος υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει από αύριο ο κ. Ιωάννης Κασουλίδης με επιτυχή και μακρά υπηρεσία στο εν λόγω υπουργείο».

Η τελετή διαβεβαίωσης του νέου υπουργού Εξωτερικών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 11:00 στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, παρουσία του κ. Αναστασιάδη.

Ο 73χρονος κ. Κασουλίδης έχει διατελέσει άλλες δύο φορές υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου. Η πρώτη ήταν την περίοδο 1997 – 2003 και η δεύτερη από το 2013 έως το 2018, όταν και τον διαδέχτηκε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...