285
| Justin Tallis/Pool via REUTERS

Ο Μπόρις Τζόνσον θα γράψει βιβλίο για τα χρόνια του στην Ντάουνινγκ Στριτ

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2023, 14:36

Ο Μπόρις Τζόνσον θα γράψει βιβλίο για τα χρόνια του στην Ντάουνινγκ Στριτ

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2023, 14:36

Ηταν αναμενόμενο: Ο Μπόρις Τζόνσον υπέγραψε συμβόλαιο με εκδοτικό οίκο για να γράψει τα απομνημονεύματά του από την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Ο φανατικός υπέρμαχος του Brexit που οδήγησε τους Τόρις σε μεγάλη νίκη το 2019 αλλά αναγκάστηκε να παραιτηθεί ταπεινωμένος από την πρωθυπουργία μετά από σειρά σκανδάλων, θα γράψει βιβλίο υπό τη στέγη του HarperCollins, όπως ανακοίνωσε ο οίκος, τη Δευτέρα.

«Αυτά θα είναι πρωθυπουργικά απομνημονεύματα που όμοιά του δεν έχουν ξαναβγεί. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Μπόρις Τζόνσον, καθώς θα γράφει τι συνέβη στην Ντάουνινγκ Στριτ στη διάρκεια μίας από τις πιο σημαντικές περιόδους που έχει περάσει η Βρετανία στην πρόσφατη εποχή», είπε η Αραμπέλα Πάικ, υπεύθυνη εκδόσεων στον εκδοτικό οίκο.

Δεν ανακοινώθηκε ημερομηνία κυκλοφορίας ούτε τα οικονομικά στοιχεία της συμφωνίας.

Οπως θυμίζει το Politico, ο Τζόνσον ηγήθηκε της εκστρατείας υπέρ του Brexit το 2016. Ανέλαβε τα ηνία των Συντηρητικών το 2019 και κατατρόπωσε τους Εργατικούς στις εκλογές εκείνης της χρονιάς, κερδίζοντάς τους ακόμα και σε παραδοσιακά οχυρά τους.

Αλλά ο πρώτος του χρόνος στην Ντάουνινγκ Στριτ σημαδεύθηκε από την πανδημία, για τη διαχείριση της οποίας επικρίθηκε έντονα στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας. Στη συνέχεια ξέσπασε το σκάνδαλο του partygate, των πάρτι που γίνονταν στην πρωθυπουργική κατοικία και το γραφείο στη διάρκεια των lockdown και μερικά ακόμα για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση που αφορούσαν βουλευτές των Τόρις. Στο τέλος, δεκάδες δικοί του υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του κόμματος ζητούσαν επίμονα την παραίτησή του, κάτι που έκανε.

Πολιτικοί παρατηρητές λένε ότι δεν θα εκπλαγούν αν επιστρέψει στην πολιτική σκηνή, καθώς ο φίλος του Ρίσι Σούνακ είναι τώρα πρωθυπουργός.

Πάντως, ο Τζόνσον δεν είναι άσχετος με τη συγγραφή, καθώς έχει γράψει πολλά βιβλία, ανάμεσά τους μία βιογραφία του Γουίνστον Τσόρτσιλ και ένα για παιδιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...