424
Ενα μοναδικό στιγμιότυπο, από εκείνα που σπάνια έχει την τύχη να απαθανατίσει κάποιος | Νέιθαν Μακλάρεν

Λίγα μέτρα μακριά από τα σαγόνια του καρχαρία

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2016, 08:18
Ενα μοναδικό στιγμιότυπο, από εκείνα που σπάνια έχει την τύχη να απαθανατίσει κάποιος
|Νέιθαν Μακλάρεν

Λίγα μέτρα μακριά από τα σαγόνια του καρχαρία

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2016, 08:18

Θα μπορούσε να είναι τίτλος σπλάτερ ταινίας και σίγουρα η ιστορία της φωτογραφίας δεν είναι η πιο ευφρόσυνη για την εποχή, αφού έχει φτάσει η εποχή για τα «μπάνια του λαού». Μα την περασμένη Τρίτη, ο Νέιθαν Μακλάρεν απαθανάτιζε σέρφερς επί το έργον σε παραλία της Νότιας Ουαλίας, στην Αυστραλία. Εντυπωσιακές φιγούρες και θεαματικές πτώσεις – αυτά μάλλον περίμενε να φωτογραφίσει και σίγουρα όχι έναν λευκό καρχαρία, μήκους περίπου 3,5 μέτρων να πηδά έξω από το νερό!

Σε απόσταση λίγων μέτρων από τον καρχαρία βρισκόταν ο νεαρός Ντάνιελ Κάμπαν, που έκανε τη δική του προσπάθεια επί της σανίδας. Ο 33χρονος Μακλάρεν δεν είχε υποψιαστεί την παρουσία του καρχαρία, ωστόσο είχε την τύχη να δει και να αποτυπώσει το εντυπωσιακό του άλμα.

«Καθόμουν στην παραλία και φωτογράφιζα ντόπιους σέρφερ, όταν συνέβη αυτή η απίστευτη σύμπτωση, να τραβήξω αυτή τη φωτογραφία», δήλωσε στη Daily Mail. Οταν ο 20χρονος σέρφερ είδε τη φωτογραφία και συνειδητοποίησε την απόστασή του από τον καρχαρία, τρόμαξε αρκετά – μα όχι τόσο, ώστε να σταματήσει τις δοκιμές.

«Είναι όπως όταν βλέπεις ένα φίδι στο σημείο που κατασκηνώνεις. Σίγουρα φοβάσαι, μα δεν σταματάς το κάμπινγκ εξαιτίας του!»

Οσοι βρίσκονταν στην παραλία, μόλις είδαν το άλμα, έτρεξαν στην ακτή για να ειδοποιήσουν τον Κάμπαν. Ο καρχαρίας μάλλον βρισκόταν στο σημείο αρκετή ώρα, καθώς μισή ώρα περίπου πριν τη στιγμή της φωτογραφίας ο Μακλάρεν εντόπισε κάτι να κινείται γρήγορα μέσα στο νερό, μα δεν μπόρεσε να δει ξεκάθαρα. «Μάλλον δεν είχε έρθει με πρόθεση να του επιτεθεί, σίγουρα όμως περιτριγύριζε το σημείο», ανέφερε ο φωτογράφος.

sharkcover
Ο λευκός καρχαρίας πηδά έξω από το νερό, λίγα μόλις μέτρα από τον ανυποψίαστο σέρφερ (youtube.com)

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες έχουν σημειωθεί δύο θανάσιμες επιθέσεις λευκού καρχαρία στις ακτές της δυτικής Αυστραλίας, με την ανησυχία αυξημένη, αλλά οι επίδοξοι σέρφερ δεν πτοούνται. «Είναι όπως όταν βλέπεις ένα φίδι στο σημείο που κατασκηνώνεις. Σίγουρα φοβάσαι, μα δεν σταματάς το κάμπινγκ εξαιτίας του!», σχολίασε ο Μακλάρεν.

Σε σχετικό της άρθρο η Telegraph θυμίζει την ιστορία της 25χρονης αμερικανίδας Μπέθανι Χάμιλτον, της ονομαστής σέρφερ, που σε ηλικία 13 ετών επιβίωσε από επίθεση καρχαρία, χάνοντας όμως το αριστερό της χέρι. Ωστόσο έγινε μητέρα, συνεχίζει να σερφάρει με εντυπωσιακή τεχνική και μάλιστα στον τελευταίο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος σερφ, στα νησιά Φίτζι, έδωσε ηχηρό παρών κατακτώντας την τρίτη θέση και κερδίζοντας την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Στέφανι Γκίλμορ.

Λόγω των επιθέσεων, στην Αυστραλία έχει ενταθεί η συζήτηση σχετικά με τη θανάτωση των καρχαριών, μα η θέση του ΜακΛάρεν, που συμφωνεί με τους περισσότερους ακτιβιστές, είναι πως «η σημερινή τεχνολογία είναι ικανή να τους κρατήσει μακριά, δεν χρειάζεται η θανάτωσή τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...