275
O απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου βρέθηκε την Παρασκευή στην Κύπρο όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη | REUTERS

Ντόναλντ Τουσκ: «Ερντογάν είσαι εκτός τόπου»

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2019, 12:31
O απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου βρέθηκε την Παρασκευή στην Κύπρο όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη
|REUTERS

Ντόναλντ Τουσκ: «Ερντογάν είσαι εκτός τόπου»

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2019, 12:31

Μία ημέρα μετά τις (νέες) απειλές του τούρκου προέδρου, Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι θα πνίξει την Ευρώπη σε κύματα σύρων προσφύγων, ο  πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, απάντησε στον αυθάδη «Σουλτάνο» (που εν τω μεταξύ συνεχίζει το σφυροκόπημα των Κούρδων στη βορειανατολική Συρία) με ένα tweet που δεν επιδέχεται ερμηνειών.

«Οι απειλές του Προέδρου Ερντογάν είναι εντελώς εκτός τόπου», έγραψε ο κ. Τουσκ καθιστώντας σαφή τη στάση της ΕΕ έναντι της Αγκυρας.

«Η Τουρκία πρέπει να καταλάβει πως η βασική μας ανησυχία είναι ότι οι πράξεις της μπορεί να καταλήξουν σε ακόμα μία ανθρωπιστική καταστροφή», σχολίασε για τη συνεχιζόμενη επιχείρηση των τουρκικών στρατευμάτων στα εδάφη της Συρίας.

«Και δεν θα δεχτούμε ποτέ οι πρόσφυγες να εργαλειοποιούνται και να χρησιμοποιούνται για να μας εκβιάζει. Οι χθεσινές απειλές του Προέδρου Ερντογάν είναι εντελώς εκτός τόπου», υπογράμμισε ο κ. Τουσκ στην ανάρτησή του στο Twitter.

«Ενωμένη η ΕΕ, στηρίζει την Κύπρο»

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου βρέθηκε την Παρασκευή τη Λευκωσία όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Επί τάπητος όπως ήταν φυσικό, τέθηκαν οι τουρκικές παραβατικές ενέργειες στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, με τον κ. Τουσκ να διαβεβαιώνει ότι η Ευρώπη είναι στο πλευρό της Κύπρου.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Ντόναλντ Τουσκ σημείωσε ότι ήρθε στη Λευκωσία για να επιδείξει την πλήρη αλληλεγγύη της ΕΕ μπροστά στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στα αδειοδοτημένα οικόπεδα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Η ΕΕ είναι ενωμένη και σας στηρίζει», τόνισε.

«Καλώ την Τουρκία να σταματήσει. Οι δραστηριότητες αυτές υπονομεύουν και τις συνομιλίες [του Κυπριακού], αλλά και τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  (δείτε κάτω το βίντεο των δηλώσεων Αναστασιάδη – Τουσκ).

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...