515
Ο Τζόνσον στην πρεμιέρα της ταινίας «Knives Out» στο Λος Αντζελες | REUTERS

O Ντον Τζόνσον μπροστά στα 70: «Δεν περίμενα να φτάσω τα 30 οπότε… όλα καλά»

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2019, 14:40
Ο Τζόνσον στην πρεμιέρα της ταινίας «Knives Out» στο Λος Αντζελες
|REUTERS

O Ντον Τζόνσον μπροστά στα 70: «Δεν περίμενα να φτάσω τα 30 οπότε… όλα καλά»

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2019, 14:40

«Αισθάνομαι όπως αισθανόμουν πάντα: 16 ετών και ατίθασος»!

Με αυτήν τη φράση ξεκίνησε η συζήτηση του ηθοποιού Ντον Τζόνσον με τον δημοσιογράφο του Guardian Τιμ Λούις.

Εχουν περάσει κοντά 40 χρόνια από τότε που ο Τζόνσον έγινε παγκοσμίως γνωστός ως Σόνι Κρόκετ στην τηλεοπτική σειρά «Miami Vice». Εκτοτε, έχει παίξει σε περισσότερες από 30 ταινίες.

Ο Τζόνσον μίλησε για την νέα ταινία στην οποία συμμετέχει με τίτλο «Knives Out», τα παιδικά του χρόνια αλλά και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει από τα γυρίσματα του «Knives Out» δείχνουν να το διασκεδάσατε όλοι με την καρδιά σας. 

Κάθε φορά που μου κάνουν την ερώτηση αυτά η απάντηση είναι η ίδια: είναι η δουλειά μας να κάνουμε τα πράγματα να φαίνονται εύκολα και διασκεδαστικά. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι σε αυτά τα γυρίσματα περάσαμε όλοι φανταστικά!

Ενα από τα πιο σημαντικά ερωτήματα που θέτονται στην ταινία είναι το εάν είναι στα αλήθεια βοηθητικό ένας γονιός να χρηματοδοτεί την καριέρα των παιδιών του. Σαν πατέρας πέντε παιδιών ποια είναι η γνώμη σου;

Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο βιβλίο πάνω σε αυτό το θέμα. Νομίζω ότι δια αυτού του τρόπου καταστρέφεις τα παιδιά σου. Ξεκινάς έχοντας στο μυαλό σου ότι θες να βοηθήσεις τα παιδιά σου να ζήσουν καλύτερα από εσένα και καταλήγεις να τα «ευνουχίζεις». Οι δυσκολίες είναι αυτές που κινητοποιούν ένα νεαρό άτομο προς την δημιουργικότητα, την ανακάλυψη, την περιέργεια.

Μίλησε μου λίγο για την παιδική σου ηλικία. 

Ηταν τραγική. Οι γονείς μου κακοποιούσαν εμένα και τα αδέρφια μου σε μόνιμη βάση. Οταν έγινα 16 έφυγα από το σπίτι. Τελείωσα το λύκειο χωρίς την στήριξη της οικογένειάς μου. Και αυτό νομίζω ότι με βοήθησε να γίνω ο άντρας που είμαι σήμερα.

Γιατί νομίζεις ότι τα κατάφερες σαν ηθοποιός;

Πάντοτε πίστευα στις ικανότητες μου. Ομως, τα πρώτα χρόνια, έπρεπε να να πείσω παραγωγούς, σκηνοθέτες κτλ ότι είχα ταλέντο λόγω της εξωτερικής μου εμφάνισης. Ημουν ένας πολύ όμορφος νέος και αυτό αποδείχτηκε εμπόδιο στις φιλοδοξίες μου.

Περίμενες ότι θα δουλεύεις σε ηλικία 70 ετών;

Να σου πω την αλήθεια δεν περίμενα ότι θα φτάσω τα 30, πόσο μάλλον ότι θα παίζω σε ταινίες στα 70. Νομίζω ότι αυτό που θα πω αφορά σχεδόν όλους τους ηθοποιούς: όταν τελειώνουν τα γυρίσματα μιας ταινίας σκέφτεσαι ότι «αυτό ήταν, δεν πρόκειται να ξαναδουλέψω». Και λόγω κούρασης αλλά και επειδή δεν ξέρεις εάν και πότε θα ξαναβρεθεί ένας ρόλος που να σου ταιριάζει.

Υπάρχει μια φωτογραφία σου με τον Τραμπ που τραβήχτηκε την δεκαετία του ’80. Είσασταν φίλοι;

Τον ήξερα για 20 λεπτά πριν από 40 χρόνια οπότε, όχι. Και αυτά τα 20 λεπτά ήταν υπεραρκετά για να καταλάβω περί τίνος πρόκειται.

Φήμες λένε ότι υπάρχει πιθανότητα να ξαναδούμε στις οθόνες μας το «Miami Vice» με άλλους ηθοποιούς. Για σένα, το σόου αυτό ήταν ευλογία ή κατάρα; 

Είμαι πολύ περήφανος για το γεγονός ότι κατάφερα να ξεφύγω από την σκιά του Σόνι Κρόκετ. Πολλοί ηθοποιοί, κουβαλούν την «ρετσινιά» ενός ρόλου για όλη τους την καριέρα. Πήρα πολλά από το «Miami Vice» αλλά ήταν ένα κεφάλαιο της ζωής μου με αρχή, μέση και τέλος.

Ο Ντον Τζόνσον (αριστερά) ως Σόνι Κρόκετ στην θρυλική σειρά «Miami Vice» (Facebook)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...