449
Οννεδίτες σε παλαιότερη συνεδριακή διαδικασία. Ο νέος πρόεδρος ουσιαστικά ανακηρύχθηκε, καθώς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος | Menelaos Myrillas / SOOC

Νέος πρόεδρος στην ΟΝΝΕΔ, αιφνίδια «κρίση» στη ΝΔ

Σπύρος Μουρελάτος Σπύρος Μουρελάτος 25 Φεβρουαρίου 2016, 17:22
Οννεδίτες σε παλαιότερη συνεδριακή διαδικασία. Ο νέος πρόεδρος ουσιαστικά ανακηρύχθηκε, καθώς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος
|Menelaos Myrillas / SOOC

Νέος πρόεδρος στην ΟΝΝΕΔ, αιφνίδια «κρίση» στη ΝΔ

Σπύρος Μουρελάτος Σπύρος Μουρελάτος 25 Φεβρουαρίου 2016, 17:22

Την υπόγεια -προς ώρας- αντιπαράθεση μεταξύ της ηγεσίας της ΝΔ  και μέρους του καραμανλικού στρατοπέδου φέρνει στην επιφάνεια η σημερινή (Πέμπτη) ανακήρυξη του Βασίλη Γεωργιάδη, μοναδικού υποψηφίου, ως νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ, όπως αναφέρει η απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της οργάνωσης.

Η απόφαση της ΚΕΦΕ της ΟΝΝΕΔ επικαλείται το άρθρο 10 του Καταστατικού της ΝΔ και την παράγραφο 5 του άρθρου 3 του Κανονισμού Γενικών Αρχών Λειτουργίας και Εκλογής των κομματικών οργάνων, που αναφέρει πως στην περίπτωση ενός και μοναδικού υποψηφίου, αυτός ανακηρύσσεται αυτοδικαίως.

Πάντως, η ανακήρυξη του Βασίλη Γεωργιάδη ως νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ, χωρίς τη διενέργεια εκλογών, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για τις 20 Μαρτίου, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά του πρώην πλέον προέδρου της οργάνωσης, Σάκη Ιωαννίδη. «Ηταν μία εξέλιξη, που μας αιφνιδιάζει, απαξιώνει πλήρως την ΟΝΝΕΔ και την υποβιβάζει σε ρόλο γραμματείας της ΝΔ ενώ αδικεί τον νέο πρόεδρό της» επισημαίνουν σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη προσκείμενα στον κ. Ιωαννίδη, που δεν αποκλείουν πιο δυναμική αντίδραση τις επόμενες ώρες ή ημέρες.

Στο στόχαστρο ο Παπαμιμίκος

Τα ίδια στελέχη καταγγέλλουν αυθαιρεσίες από την πλευρά της ηγεσίας της ΝΔ στοχοποιώντας τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, καθώς τονίζουν πως η θητεία του κ. Ιωαννίδη διεκόπη παρά τις πρόνοιες του Καταστατικού, σύμφωνα με το οποίο θα ολοκληρωνόταν στις 26 Μαίου. Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, τρία από τα πέντε μέλη της ΚΕΦΕ της ΟΝΝΕΔ, που πρόσκεινται στον γραμματέα της ΝΔ, ήραν αναίτια την υποστήριξη τους προς τον πρόεδρο του οργάνου Φώτη Βρεκό, μην αναγνωρίζοντας όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, πως εξελέγη βάσει των νόμιμων διαδικασιών.

Ακολούθως ο κ. Βρεκός μαζί με ακόμη ένα μέλος της ΚΕΦΕ αποσύρθηκαν από το όργανο καταγγέλλοντας αντικαταστατικές διαδικασίες. Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, η καταπάτηση των συγκεκριμένων διατάξεων του Καταστατικού της ΟΝΝΕΔ ήταν και η αιτία της απόφασης του υποστηριζόμενου από τον Σάκη Ιωαννίδη, Απόστολου Μπακόλα, να μην κατέβει τελικώς στις εκλογές της οργάνωσης, μολονότι, όπως αποκαλύπτουν οι ίδιες πηγές, είχε συγκεντρώσει 287 υπογραφές με το απαιτούμενο όριο να είναι στις 272, κάνοντας λόγο για θέατρο του παραλόγου.

Υποβαθμίζουν το ζήτημα

Από την πλευρά του γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκου, υποβαθμίζουν τον όλο θόρυβο απορρίπτοντας τις κατηγορίες της πλευράς Ιωαννίδη. Επικαλούνται την παράγραφο 5 του άρθρου 3 του Κανονισμού Γενικών Αρχών Λειτουργίας και Εκλογής των Κομματικών Οργάνων, δικαιολογώντας τη μη διεξαγωγή των εκλογών στην ΟΝΝΕΔ.

Περνούν πάντως στην αντεπίθεση προειδοποιώντας σύμφωνα με πληροφορίες, πως θα δημοσιοποιήσουν κείμενο με 140 υπογραφές από τα 180 μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, που συμφωνούν με τις ενέργειες που οδήγησαν στην ανακήρυξη του Βασίλη Γεωργιάδη ως του νέου προέδρου της Οργάνωσης. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν, μάλιστα, πως η παραίτηση προ περίπου δύο εβδομάδων του Σάκη Ιωαννίδη από την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ οφείλεται στην πραγματικότητα στην απώλεια των σημαντικότερων ερεισμάτων, που είχε στο εσωτερικό της οργάνωσης

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...