321
| Murat Cetinmuhurdar/PPO/Handout via REUTERS

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: «Η Ελλάδα οδηγείται στο χάος – Θα ευθύνεται για ό,τι προκύψει»

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2020, 20:40

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: «Η Ελλάδα οδηγείται στο χάος – Θα ευθύνεται για ό,τι προκύψει»

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2020, 20:40

Οργισμένος από την ελληνική αντίδραση με την αντι-Navtex για το «Ορούτς Ρέις», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε τη Δευτέρα νέες απειλές κατά της Ελλάδας που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, θα μείνει στο τέλος μόνη της απέναντι στον τουρκικό Στόλο, μέσα σε ένα χάος από το οποίο δεν θα μπορέσει να βγει χωρίς να υποστεί βαριές συνέπειες.

Αφού υποστήριξε πως η Νavtex της Αθήνας «δεν υφίσταται», ο  τούρκος πρόεδρος επέμεινε πως «η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να κηρύξει NAVTEX στην περιοχή. Αυτή είναι μια δύστροπη κίνηση της Ελλάδας». «Με τη στάση αυτή, που είναι εναντίον στις σχέσεις καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου, η Ελλάδα έριξε τον εαυτό της σε ένα χάος το οποίο δεν θα μπορεί να βγει μόνη της», είπε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και  «οτιδήποτε προκύψει στην περιοχή», προειδοποίησε, «αυτός που θα ευθύνεται και θα υποστεί την μεγαλύτερη ζημιά θα είναι η Ελλάδα».

Στρέφοντας τα πυρά του έμμεσα και εναντίον της Γαλλίας και άλλων χωρών που πήραν θέση υπέρ της χώρας μας στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρατήρησε με νόημα πως «όσοι ρίχνουν την Ελλάδα μπροστά στον τουρκικό Στόλο, δεν θα εμφανιστούν αύριο».

Η Τουρκία δεν κάνει βήμα πίσω στο «Oruc Reis»

«Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τα βήματα που κάνει με το Oruc Reis», διεμήνυσε ο τούρκος πρόεδρος επαναλαμβάνοντας ότι ως  χώρα «με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στο Αιγαίο, κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για τα συμφέροντά μας».

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα. «Βρήκαμε το μεγαλύτερο απόθεμα της χώρας μας στην ένατη γεώτρηση στη Μαύρη Θάλασσα. Υπάρχουν ισχυρά ευρήματα ότι τα κοιτάσματα είναι ο πρώτος θεμέλιος ενός πολύ μεγαλύτερου πόρου, ελπίζω ότι αυτό επαληθευτεί. Ελπίζουμε να λάβουμε παρόμοια νέα και στη Μεσόγειο» είπε.

Υποστήριξε, τέλος, πως η Τουρκία έχει δαπανήσει πολλά, εδώ και χρόνια, προκειμένου να πετύχει τους στόχους της στον ενεργειακό τομέα και συνέχισε: «Έχουμε αφήσει την πιο δύσκολη περίοδο πίσω μας, είναι καιρός να δρέψουμε τους κόπους μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...