453
O 21 ετών Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος ανασύρθκε νεκρός από τα χαλάσματα την Τετάρτη | Εθνικός Κήρυκας

Νεκρός ανασύρθηκε ο 21 ετών ομογενής από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας στο Μαϊάμι

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2021, 09:23
O 21 ετών Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος ανασύρθκε νεκρός από τα χαλάσματα την Τετάρτη
|Εθνικός Κήρυκας

Νεκρός ανασύρθηκε ο 21 ετών ομογενής από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας στο Μαϊάμι

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2021, 09:23

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της μοιραίας πολυκατοικίας στο Σερφσάιντ του Μαϊάμι, ο 21 ετών ομογενής Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος (Andreas Giannitsopoulos), σκορπώντας τη θλίψη στην ελληνοαμερικανική κοινότητα του Χιούστον.

Ο Ανδρέας Γαννιτσόπουλος ήταν μεταξύ των τεσσάρων που ανασύρθηκαν το πρωί της Τετάρτης -ανάμεσά τους και δύο παιδιά- και αναγνωρίστηκαν λίγες ώρες αργότερα.

Οι γονείς του, Κωνσταντίνος και Τίνα, βρίσκονταν στην περιοχή και διέμεναν σε συγκρότημα κατοικιών έξω από το Μαϊάμι, αναμένοντας να μάθουν νέα για την τύχη του γιου τους.

«Ο γιος μου ήταν το πιο δυνατό άτομο που γνώρισα. Είχαμε τόσα πολλά σχέδια για το μέλλον του», δήλωσε ξεσπώντας σε λυγμούς, η μητέρα του, λίγο μετά την αναγνώριση της σωρού του γιου της.

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» ο ομογενής επιχειρηματίας και επί χρόνια φίλος της οικογένειας Γιαννιτσοπούλου, Γιάννης Πλατής, η τύχη έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι στον νεαρό, καθώς επρόκειτο να πάρει το δρόμο της επιστροφής το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Ιουνίου, με την κατάρρευση του κτιρίου να σημειώνεται λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη αναχώρησή του.

«Ο Ανδρέας είχε πάει στην Φλόριδα για να επισκεφθεί έναν δικό του άνθρωπο και θα επέστρεφε την Πέμπτη το μεσημέρι. Δυστυχώς, έγινε ό,τι έγινε την Πέμπτη το πρωί. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Είναι κεραυνός εν αιθρία για όλους μας. Αναμφίβολα, χάθηκε πολύς κόσμος σε αυτά τα συντρίμμια, αλλά όταν πεθαίνει ένας δικός σου άνθρωπος είναι ακόμη χειρότερο. Το αισθάνεσαι στο πετσί σου διαφορετικά», ανέφερε ο κ. Πλατής.

Ο Γιαννιτσόπουλος ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Βάντερμπιλτ και σπούδαζε Οικονομικά, ενώ παράλληλα πρωταγωνιστούσε και στις αθλητικές του δραστηριότητες.

Σύμφωνα με το NBC, o άνθρωπός του που διέμενε στην πολυκατοικία – και εξακολουθεί να αγνοείται – είναι ο νονός του, τον οποίο, μάλιστα, είχε έρθει για να τον δει άλλη μια φορά μέσα στο μήνα.

«Το παιδί το ξέρω από τότε που γεννήθηκε. Έχω πάει στα βαφτίσια του, είχα επαφές με τους γονείς του και τον παππού περισσότερο. Είναι πολύ γνωστή οικογένεια εδώ στο Χιούστον», τόνισε ο κ. Πλατής.

Εκτός από τους γονείς του, στο σημείο είχαν μεταβεί και άλλοι συγγενείς και φίλοι του, μεταξύ άλλων και ο προπονητής του, Τζόσεφ Μαλούφ (Joseph Malouf). Το πρωί της Τετάρτης, μετέβησαν όλοι στο σημείο της κατάρρευσης και φώναξαν δυνατά το όνομά του. Λίγο αργότερα, όμως, έγιναν αποδέκτες των θλιβερών ειδήσεων. Η μητέρα του Γιαννιτσόπουλου εκλήθη από τους ντετέκτιβς, έβγαλε έναν δυνατό λυγμό και ξέσπασε σε κλάματα. Ο Ανδρέας είχε βρεθεί νεκρός και η τελευταία ελπίδα είχε σβήσει.

«Είμαι υπερήφανη για εσένα Ανδρέα, σε ευχαριστώ που ήσουν το καλύτερο παιδί στον κόσμο», ανέφερε μέσα στον πόνο της.

Συνολικά τέσσερα άτομα βρέθηκαν εχθές νεκρά στον τόπο της τραγωδίας, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, η 10χρονη Λουσία Γκουάρα και η τεσσάρων ετών Έμα Γκουάρα, δυο αδελφούλες που έφυγαν μαζί από τη ζωή. Η τέταρτη σορός που ανασύρθηκε εχθές άνηκε σε έναν 42χρονο άνδρα.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...