342
Φωτογραφία αρχείου | ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/Intime

Νέα Σμύρνη: Τι είπε η 14χρονη στην πρώτη της κατάθεση – κοντά σε νέα σύλληψη η ΕΛ.ΑΣ

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2023, 10:15
Φωτογραφία αρχείου
|ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/Intime

Νέα Σμύρνη: Τι είπε η 14χρονη στην πρώτη της κατάθεση – κοντά σε νέα σύλληψη η ΕΛ.ΑΣ

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2023, 10:15

Στοιχεία στα κινητά τηλέφωνα και τα social media τόσο της 14χρονης που διέμενε σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στη Νέα Σμύρνη, η οποία έπεσε θύμα μαστροπείας, όσο και των τριών συλληφθέντων ανδρών αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ.

Η αστυνομία έχει συλλάβει τον 29χρονο Ταχίρ, αιγυπτιακής καταγωγής, που φέρεται να την εξέδιδε, και δύο ακόμα άνδρες, ηλικίας 24 και 25 ετών, οι οποίοι τη συναντούσαν σε ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, είναι θέμα χρόνου η σύλληψη ενός ακόμη ατόμου με το όνομα «Ρουσλάν» που φέρεται να βίασε την ανήλικη, το βράδυ της περασμένης Κυριακής 19 Μαρτίου, σε ξενοδοχείο του Μεταξουργείου, με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους να βιντεοσκοπούν.

Μέσω της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά και των social media, οι αστυνομικοί αναμένεται να αντλήσουν πολύτιμα στοιχεία που θα ρίξουν φως στις σκοτεινές πλευρές της υπόθεσης.

Το βράδυ της Τρίτης, η 14χρονη έδωσε κατάθεση, παρουσία παιδοψυχολόγου, στις Αρχές από τη δομή του υπουργείου Δικαιοσύνης «Το σπίτι του παιδιού», στο Παλαιό Φάληρο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν φοβισμένη και λιγομίλητη.

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι γνωρίστηκε με τον «Ταχίρ» μέσω διαδικτυακής εφαρμογής και στη συνέχεια ξεκίνησαν να συναντώνται. Οι Αρχές εκτιμούν ότι η ανήλικη θα δώσει περισσότερες πληροφορίες στη συνέχεια.

Η 14χρονη διέμενε στο ίδρυμα της Νέας Σμύρνης μαζί με την 16χρονη αδελφή της, ήταν «σφιγμένη» και λιγομίλητη.

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Είχαμε βγάλει τέσσερα missing alerts μέσα σε ένα χρόνο

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, είπε ότι η 14χρονη και η αδελφή της είχαν φύγει αρκετές φορές από την δομή φιλοξενίας όπου ζούσαν.

«Επίσημα βγάλαμε με εισαγγελικές εντολές τέσσερα missing alerts (για την εξαφάνισή της) μέσα σε 1-1,5 χρόνο», σημείωσε  και τόνισε ότι έχουν ενημερωθεί ότι τα δυο κορίτσια έχουν φύγει από την δομή πάρα πολλές φορές.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι πρέπει να αποφύγουμε την στοχοποίηση του παιδιού, ώστε να μην επαναληφθούν όσα έγιναν με την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.

Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε επίσης, ότι «το τελευταίο διάστημα έχουμε ένα παιδί ανά δυο ημέρες που εξαφανίζεται» και το προφίλ αυτών των παιδιών είναι Ελληνίδες, 13-14 ετών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...