347
Από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο το μεσημέρι της Τρίτης | INTIMEnews

Μητσοτάκης στο Προεδρικό: Η πρόληψη σώζει ζωές, το μήνυμα με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2022, 13:45
Από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο το μεσημέρι της Τρίτης
|INTIMEnews

Μητσοτάκης στο Προεδρικό: Η πρόληψη σώζει ζωές, το μήνυμα με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2022, 13:45

Η πρόληψη σώζει ζωές και χάρη στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» έχουν σταλεί πάνω από 1 εκατ. sms για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε γυναίκες ηλικίας από 50 έως 69 ετών», τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της σημερινής τακτικής συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού και καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι 40.000 γυναίκες έχουν ήδη κάνει χρήση αυτής της δωρεάν παροχής και σε πάνω από 2.000 έχουν εντοπιστεί κακοήθειες.

«Πρέπει να ενθαρρύνουμε όλες τις γυναίκες άνω των 50 να κάνουν χρήση αυτών των δωρεάν εξετάσεων» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το βασικό μήνυμα είναι η πρόληψη, η αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων και των ευκαιριών προκειμένου να καταπολεμηθεί ο καρκίνος του μαστού», ανέφερε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κάνοντας αναφορά και στην πρωινή της συνάντηση με έξι γυναίκες που έχουν νοσήσει.

Στα της ενεργειακής ακρίβειας, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις ώστε το ενεργειακό κόστος να παραμένει σε επίπεδο αποδεκτό.

Η κυβέρνηση, τόνισε, γνωρίζει πολύ καλά πως υπάρχουν συμπολίτες μας που τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα και θα κάνει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών ώστε να στηρίξει την κοινωνία με έμφαση στους πιο αδύναμους.

Το μήνυμα – πρόσθεσε-  είναι ότι το μέρισμα ανάπτυξης μοιράζεται δίκαια με βάση τους στόχους που έχουμε θέσει, δεν μπορούμε να αποκλίνουμε από τους στόχους στους οποίους έχουμε δεσμευτεί.

Αναφερόμενος εξάλλου στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμμισε ότι πετύχαμε μία σημαντική συμφωνία για τη λήψη πιο δραστικών αποφάσεων για τη μείωση των διεθνών τιμών της ενέργειας και του φυσικού αερίου και επέμεινε ότι μόνο και μόνο η απειλή για δραστικότερες παρεμβάσεις ελήφθη υπόψη από τις αγορές και αυτό είχε θετική αντανάκλαση σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο

«Εύχομαι οι ευρωπαίοι ηγέτες να μπορέσουν να βρουν λύσεις και πέραν των επιμέρους συμφερόντων να σκεφτούν το συλλογικό καλό, είναι σημαντικό για τις ευρωπαϊκές οικονομίες αλλά και για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες», είπε με τη σειρά της  η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...