693
Ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τα παιδάκια του νηπιαγωγείου Πάχνης στην Ξάνθη | ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Μητσοτάκης με μαθητές νηπιαγωγείου Ξάνθης: Ισες ευκαιρίες σε όλα τα Ελληνόπουλα, ανεξαρτήτως θρησκείας

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2021, 14:42
Ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τα παιδάκια του νηπιαγωγείου Πάχνης στην Ξάνθη
| ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Μητσοτάκης με μαθητές νηπιαγωγείου Ξάνθης: Ισες ευκαιρίες σε όλα τα Ελληνόπουλα, ανεξαρτήτως θρησκείας

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2021, 14:42

Με μαθητές του Νηπιαγωγείου Πάχνης, στην Ξάνθη, συνομίλησε το πρωί μέσω τηλεδιάσκεψης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε διαδικτυακά το μάθημα, το οποίο πλέον γίνεται ξανά διά ζώσης, με τα παιδιά να μην κρύβουν τη χαρά τους για την επιστροφή τους στο σχολικό περιβάλλον.

Πρόκειται για παιδιά που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και τραγούδησαν στον κ. Μητσοτάκη ένα τραγούδι για τον κορονοϊό το οποίο έγραψαν μόνα τους.

Η νεαρή Ντοά, η οποία κατά τη διάρκεια του lockdown είχε στείλει στον Πρωθυπουργό βίντεο, ζητώντας του να ανοίξει τα σχολεία, γιατί της είχαν λείψει οι συμμαθητές και η νηπιαγωγός της, ευχήθηκε και ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην ξανακλείσουν, καθώς επίσης έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και έναν προτζέκτορα με διαδραστικό πίνακα για την τάξη της.

«Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, το αίτημά σου θα ικανοποιηθεί αμέσως» της απάντησε εκείνος και απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς είπε:

«Ξέρω πόσο δύσκολα ήταν εν μέσω κορονοϊού να μπορέσετε να κρατήσετε την επικοινωνία με τα παιδιά ζωντανή. Χαίρομαι πάρα πολύ που ξαναβλέπω τα παιδιά στην τάξη, με τις μάσκες τους, με όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, διότι δεν υπάρχει υποκατάστατο για τη σχολική τάξη, είναι κάτι το οποίο το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά»

Την ελπίδα ότι «θα συμμετέχουμε σε τέτοιες πρωτοβουλίες που ενώνουν τα σχολεία με την ηγεσία, τις διευθύνσεις, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και όλα αυτά για το καλό των σχολείων», διατύπωσε η εκπαιδευτικός του νηπιαγωγείου, Ολυμπία Τζιώτζη, η οποία επισήμανε ότι σε πολλές περιπτώσεις αναπληρωτές δάσκαλοι καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια ώστε να καλύψουν τις ανάγκες μικρών σχολείων, όπως το Νηπιαγωγείο Πάχνης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη και ευχαρίστησε την κ. Τζιώτζη και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς για το έργο τους, ειδικά εν μέσω των προκλήσεων που προκάλεσε η πανδημία, ενώ τόνισε ότι «το υπουργείο προχωρά ύστερα από παραπάνω από μία δεκαετία σε μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση».

«Επειτα από 12 χρόνια θα αρχίσει σταδιακά να κλείνει αυτή η πληγή αναπληρωτών νηπιαγωγών, δασκάλων, καθηγητών, που καλύπτουν όμως ουσιαστικά πάγιες και διαρκείς ανάγκες», ήταν η διαβεβαίωση που τους έδωσε.

«Να πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και στην Ολυμπία και στην Διευθύντρια Εκπαίδευσης. Καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες, όχι μόνο εν μέσω κορονοϊού αλλά και ευρύτερα. Είναι τεράστια προσπάθεια και πραγματικά αυτή δεν περνάει καθόλου απαρατήρητη. Να ξέρετε ότι πραγματικά είμαστε ευγνώμονες για το πάρα πολύ σημαντικό έργο που κάνετε», είπε από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η οποία έλαβε μέρος στην τηλεδιάσκεψη.

Η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, Εύη Στυλιανίδου, σημείωσε ότι το σχολείο της Πάχνης βρίσκεται «σε μία περιοχή όπου ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καθιέρωσε την ισονομία και την ισοπολιτεία», προσθέτοντας πως «αποτέλεσμα αυτής της μεγάλης παρέμβασης είναι και τα νηπιαγωγεία μας, η εκπαίδευση της προσχολικής αγωγής».

«Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε αυτή την πολιτική –όπως ξέρει πολύ καλά ο δήμαρχος– έμπρακτα, έτσι ώστε να δίνουμε τις δυνατότητες σε όλα τα Ελληνόπουλα, ανεξαρτήτως θρησκείας, να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες για πρόοδο στη ζωή τους», τόνισε ο Πρωθυπουργός, αποσαφηνίζοντας ότι η ισοπολιτεία και η ισονομία στη Θράκη «αποτελεί αδιαπραγμάτευτη πολιτική επιλογή, όχι μόνο αυτής της κυβέρνησης αλλά και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι τα παιδιά θα ήθελαν μία παιδική χαρά στον οικισμό τους, με τον Πρωθυπουργό να λέει ότι η Πολιτεία είναι έτοιμη να βοηθήσει τον Δήμο Μύκης ώστε το έργο να υλοποιηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για το αδιάλειπτο ενδιαφέρον του για την περιοχή.

«Ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη φορά είναι που σας έχουμε στον τόπο μας, με φυσική παρουσία, αλλά και τηλεφωνικά και με τηλεδιάσκεψη. Σας ευχαριστώ όχι μόνο σαν πρωθυπουργό αλλά και σαν άνθρωπο, διότι είστε συνέχεια, μα συνέχεια, δίπλα μας», είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι το Νηπιαγωγείο της Πάχνης έμεινε κλειστό όσο ήταν σε ισχύ τα προστατευτικά μέτρα κατά του κορονοϊού και όλοι οι μαθητές συμμετείχαν απρόσκοπτα στο μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης, με την υποστήριξη και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο προσέφερε 13 tablets.

Το σχολείο έχει ενισχυθεί και με άλλες δωρεές, καθώς με τη βοήθεια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης έλαβε παιχνίδια αυλής που δωρίθηκαν από ιδιώτες, ενώ το Δ’ Σώμα Στρατού έχει εγκαταστήσει στο κτήριο σύστημα air conditioning.

Στη συζήτηση με τα παιδιά έλαβε μέρος επίσης η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για Θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Ζέττα Μακρή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News