261
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κασσιόπη | Γραφείο του Πρωθυπουργού/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης από την Κασσιόπη: Προτεραιότητά μας η προσέλκυση ξένων επενδύσεων

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2020, 14:49
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κασσιόπη
|Γραφείο του Πρωθυπουργού/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης από την Κασσιόπη: Προτεραιότητά μας η προσέλκυση ξένων επενδύσεων

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2020, 14:49

Σε εκδήλωση του Kassiopi Project παραβρέθηκε το Σάββατο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα.

Πρόκειται για μια επένδυση ύψους άνω των 120 εκατ. ευρώ, σε σύνολο 495 στρεμμάτων, όπου το 93% θα παραμείνει πράσινο, με δόμηση μόνο στο 7% της έκτασης.

Οπως υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών θα δημιουργηθούν 1.000 νέες θέσεις εργασίας και κατά τη λειτουργία της, άλλες 500.

Στην περιοχή της Κασσιόπης θα κατασκευαστεί πολυτελές θέρετρο με ξενοδοχείο πέντε αστέρων, με 90 δωμάτια και 76 σουίτες καθώς και μέχρι 40 αραιοκατοικημένες πολυτελείς επαύλεις.

Στην επένδυση περιλαμβάνεται και μαρίνα ελλιμενισμού σκαφών δυναμικότητας περίπου 60 θέσεων με δυνατότητες εφοδιασμού των σκαφών.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σημασία της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στη χώρα ενώ χαρακτήρισε το Kassiopi Project «σημαντική τουριστική στρατηγική επένδυση», τη δεύτερη που γίνεται μετά το Ελληνικό.

«Πρόκειται για δύο εγχειρήματα, σε ξεχωριστές γωνιές της χώρας, που έχουν τον ίδιο αναπλαστικό χαρακτήρα, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και νέο πλούτο, διαφορετικής κλίμακας αλλά κοινής ταυτότητας, καθώς αξιοποιούν δημόσια γη με τη σύμπραξη ιδιωτικών κεφαλαίων» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσου Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, οι αντιπεριφερειάρχες και άλλοι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης ενώ το παρών έδωσε και ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ, ο οποίος μετέφερε μήνυμα του Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, καθως η επένδυση είναι αμερικανικών συμφερόντων.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν οι υπουργοί Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική Κώστας Σκρέκας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...