154
Το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα υποδεχθεί και πάλι τους τουρίστες πιθανότατα στο τέλος Ιουνίου | Intime

Μέχρι τέλος Μαΐου παρατείνεται η καραντίνα για ταξιδιώτες από το εξωτερικό

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2020, 14:57
Το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα υποδεχθεί και πάλι τους τουρίστες πιθανότατα στο τέλος Ιουνίου
|Intime

Μέχρι τέλος Μαΐου παρατείνεται η καραντίνα για ταξιδιώτες από το εξωτερικό

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2020, 14:57

Παρατάθηκε την Παρασκευή και μέχρι τις 31 Μαΐου (και ώρα 12 το μεσημέρι) η καραντίνα για όσους φτάσουν στη χώρα μας από χώρες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφουν οι υπουργοί Υγείας, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  (18/50/14/05/2020) και εκδόθηκε την Παρασκευή, όποιος έρχεται στην Ελλάδα από χώρα του εξωτερικού, παραμένει υποχρεωτικά σε καραντίνα 14 ημερών.

Αυτό σημαίνει ότι όσες πτήσεις πραγματοποιηθούν, θα εξυπηρετήσουν κυρίως ομογενείς που επιστρέφουν στην Ελλάδα και όχι τουρίστες. Αλλωστε, κλειστά παραμένουν όλα τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Μαΐου.

Η ανανέωση της καραντίνας με νέα ΚΥΑ αναμένεται στις 31 Μαΐου και με νέα ισχύ 15 ημερών, καθώς έχει γίνει σαφές ότι σύμφωνα με τα έως τώρα επιδημιολογικά δεδομένα, τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν πριν από τις 20 Ιουνίου, υπό όρους και σε πολίτες από συγκεκριμένες χώρες (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...