770
Ο Πρωθυπουργός στη δευτερολογία του | INTIMEnews

Μετωπική Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή: Σήμερα μετράμε στρέμματα, στο Μάτι φέρετρα

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2021, 15:51
Ο Πρωθυπουργός στη δευτερολογία του
|INTIMEnews

Μετωπική Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή: Σήμερα μετράμε στρέμματα, στο Μάτι φέρετρα

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2021, 15:51

Παρά τις προθέσεις για μία συζήτηση ουσίας χωρίς τις συνήθεις κομματικές αντιπαραθέσεις, στη δευτερολογία του στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,  δεν άφησε αναπάντητους τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε σε βάρος του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, περί απουσίας συναίσθησης «από τον μοναδικό Πρωθυπουργό που κατάφερε να κάνει τόσο μεγάλη ζημιά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα».

«Αναγνώρισα τα λάθη, που κάναμε, ζήτησα εκ νέου συγγνώμη, και πρότεινα λύσεις, διερωτώμαι εάν υπάρχει νόημα σε αυτή τη συζήτηση, αφού εσείς κ. Τσίπρα μοιράζετε εκ των προτέρων την ομιλία σας χωρίς να ενδιαφέρεστε για το τι θα πω εγώ», είπε ξεκινώντας τη δευτερολογία  του ο Πρωθυπουργός.

«Θα ήταν εύκολο για εμένα να βάλω τον πήχη στο δικό σας υψος κ. Τσίπρα. Όμως είχαμε το θάρρος να το βάλουμε πιο ψηλά και το θάρρος να πουμε ότι ναι περάσαμε από κάτω», ήταν η πρώτη απάντηση που έδωσε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με αφορμή την ατάκα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτή τη φορά μήνυμα εκκένωσης θα στείλουν οι πολίτες στην κυβέρνηση, συνέχισε λέγοντας:

«Εϊπατε ότι θα μας στείλει ο ελληνικός λαός το 112 να μας εκκενώσει από την εξουσία. Δεν είχα πρόθεση και το καταλάβατε από την πρωτολογία να αναφερθώ στο παρελθόν. Με αναγκάζετε να το κάνω. Να σας διαβάσω κάτι και να μου πείτε πως αισθάνεστε που εσείς κατηγορείτε εμένα για έλλειψη ενσυναίθησης. Εσείς τρία χρόνια μετά το Μάτι πώς απαντάτε σε αυτή την κυρία που γράφει: “Αν έψαχνες τη μητέρα σου μέρες και έκλαιγες από πάνω της χωρίς να το καταλάβεις, γιατί είχε τη μορφή κούτσουρου, αν έβλεπες το δέρμα των γειτόνων σου να λιώνει από το θερμικό φορτίο, αν είχες δει αγκαλιασμένα απανθρακωμένα παιδιά, αν έδινες DNA για να δεις αν είναι ο άνθρωπος σου μέσα στη σακούλα, αν σκούπιζες πτώματα από τον δρόμο, θα καταλάβαινες τη σημασία της εκκένωσης”.

»Και μιλάτε εσέις για ενσυναίσθησης. Που στήνατε σόου και λέγατε στους πυρόπληκτους τι να τα κάνεις τα δύο χιλιάρικα , θα τα σπαταλήσεις».

«Εμείς», υπενθύμισε ο κ. Μητσοτάκης, «σε αυτή την τραγωδία για τέσσερις ημέρες δεν είπαμε κουβέντα. Σας ασκήσαμε κριτική για δύο συγκεκριμένα θέματα. Για την παντελή αδυναμία να εκκενώσετε από κόσμο το Μάτι και για το σόου το άθλιο που στήσατε εκείνο το βράδυ όταν γνωρίζατε ότι υπήρχαν νεκροί.

» Δεν είχατε το θάρρος. Ποτέ δεν ζητήσατε συγγνώμη. Μακάρι για να κλείσει αυτή η πληγή να έχετε το θάρρος να το κάνετε σήμερα. Προσέξετε όμως όταν απευθύνεστε σε άλλους και κρίνετε τον χαρακτήρα . Δεν είμαι εγώ αυτός που κρίνει τον χαρακτήρα σας κ. Τσίπρα, ούτε εσείς τον δικό μου. Ο λαός θα μας κρίνει και μας κρίνει και τους δύο. Στη μία τραγωδία μετρήσαμε στρέμματα και στην άλλη μετρούσαμε φέρετρα», ήταν η χαρκατηριστική αναφορά του κ. Μητσοτάκη κατά την απάντησή του στις κατηγορίες που εξαπέλυσε νωρίτερα προς το πρόσωπό του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ελάτε επιτέλους κύριοι της αντιπολίτευσης και καταθέστε συγκεκριμένες προτάσεις επί του πεδίου, κάντε συγκεκριμένες παρατηρήσεις. Τουλάχιστον από την κυρίαΓεννηματά άκουσα κάποιες προτάσεις με τις οποίες συμφωνώ, όπως είναι ο ενεργός ρόλος της τοπικής κοινωνίας», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός και αναφερόμενος στα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, προέτρεψε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

«Πηγαίνετε να ρωτήσετε τους πολίτες στην Καρδίτσα και τη Σάμο κατά πόσον είναι ευχαριστημένοι από την ταχύτητα απόδοσης των αποζημιώσεων. Τα δώσαμε σε μία εβδομάδα».

Απάντηση έδωσε ο Πρωθυπουργός και για το θέμα που προκλήθηκε με τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας. «Στο ζήτημα των δηλώσεων του Περιφερειάρχη, κ. Σπανού, έχω μπροστά μου δήλωση του ιδίου πως ουδέποτε ισχυρίστηκε πως υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης γιατί αυτό θα ήταν εξωφρενικό για μία κυβέρνηση. Αυτά είπε ο κ. Σπάνος. πιστεύετε πραγματικά πως υπάρχει ηγεσία που μπορεί να δώσει εντολή μη κατάσβεσης; Υπονοείτε πως κάποιος ήθελε να καεί η Εύβοια;» ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τέτοιου υπονοούμενα ρίχνει «νερό στο μύλο όλων όσοι πιστεύουν πως κάποιοι ήθελαν να καεί η Εύβοια για να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε τη δευτερολογία του με μία συνολική παρατήρηση για το πολιτικό κλίμα, που επικράτησε τις προηγούμενες ώρες για τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

«Δεν προσπαθούμε -είπε- να διχάσουμε κανέναν. Παρά τις προσπάθειες μας, είμαστε σήμερα λίγο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε ό, τι αφορά στον εμβολιασμό. Σήμερα δυστυχώς πάνω από το 90% των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι. Δεν είδα την αντιπολίτευση να βάζει πλάτη στην επιχείρηση εμβολιασμού. Όλες οι χώρες θα οδηγηθούν σε αντίστοιχους περιορισμούς σε ό,τι αφορά τους ανεμβολίαστους. Ας αφήσουμε λοιπόν κατά μέρους τα περί διχασμού. Υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία ορθολογικών πολιτών με κοινωνική ευθύνη και μια μειοψηφία… Αυτό δεν είναι διχασμός. Καθιστούμε σαφές ότι όσοι φέρθηκαν υπεύθυνα δεν θα πληρώσουν τη νύφη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...