494
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μελετά το κινητό του λίγο πριν μιλήσει στο στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Ηπείρου. Ισως ψάχνει και το κοντινότερο μαγαζί για να απολαύσει την αγαπημένη του μπουγάτσα Ιωαννίνων... | Twitter

Γιατί ο Τσακαλώτος θέλει να είναι «ο πιο ασήμαντος υπουργός»

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2017, 05:59
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μελετά το κινητό του λίγο πριν μιλήσει στο στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Ηπείρου. Ισως ψάχνει και το κοντινότερο μαγαζί για να απολαύσει την αγαπημένη του μπουγάτσα Ιωαννίνων...
|Twitter

Γιατί ο Τσακαλώτος θέλει να είναι «ο πιο ασήμαντος υπουργός»

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2017, 05:59

Βέβαιος ότι θα υπάρξει και εφέτος κοινωνικό μέρισμα -το νέο αφήγημα του Μαξίμου που θα μας πάει ως τον Δεκέμβριο- αλλά και ότι η Ελλάδα θα πετύχει «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 -το μεγάλο αφήγημα για να πάμε σε εκλογές- εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του το βράδυ της Δευτέρας στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Ηπείρου που πραγματοποιείται στα Ιωάννινα.

Στο ίδιο συνέδριο θα μιλήσει σήμερα Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο υπουργός τόνισε με έμφαση ότι δεν ισχύουν οι πληροφορίες ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση και ότι υπάρχει ζήτημα με την  υποδόση. Είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ισχύει ότι δεν θα κλείσει η τρίτη αξιολόγηση, δεν ισχύει ότι δεν θα πάρουμε την υποδόση, δεν ισχύει ότι θα μας αναγκάσουν να πάρουμε νέα μέτρα, δεν ισχύει, δεν ισχύει».

Σε ερώτημα αν είναι αισιόδοξος για την πορεία της διαπραγμάτευσης, απάντησε ότι «η αισιοδοξία είναι καλό πράγμα».

Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, «η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα», είπε και πρόσθεσε ότι «βγήκαμε με πολύ μεγάλη επιτυχία στις αγορές και θα ξαναβγούμε ίσως σύντομα, όχι για να βγάλουμε καινούρια λεφτά, αλλά να διαχειριστούμε το χρέος μας, για να είναι πιο ελκυστικά τα ομόλογα μας, όταν ξαναβγούμε μετά από το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Έχουμε μια οικονομία που επιστρέφει στην ανάπτυξη και στο πρώτο και στο δεύτερο τρίμηνο του 2017».

Χαρακτήρισε «πολύ θετικό» το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα έρθουν επενδύσεις στη χώρα.

Για τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι συνεχώς ρίχνουν τόσο χαμηλά τον πήχη που ο καθένας θα μπορούσε να τον περάσει και τα νέα που φτάνουν διαψεύδουν την καταστροφολογία, η οποία κάνει ζημιά στην οικονομία.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε με θετικά λόγια στη λειτουργία και το έργο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου και δήλωσε πως θα συνεχίσει να κάνει και άλλα βήματα.

Μιλώντας για τον εαυτό του ως υπουργός Οικονομικών μέχρι το 2018, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι ο στόχος του είναι να είναι «ο πιο ασήμαντος υπουργός της κυβέρνησης», γιατί, όπως εξήγησε, «η πραγματική δουλειά σε οποιαδήποτε κοινωνία είναι πώς φέρεσαι στα παιδιά σου με την Παιδεία, τι νοσοκομεία έχεις, τι δικαιώματα έχεις και τι ανάπτυξη έχεις».

Σε ένα περισσότερο προσωπικό τόνο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κ. Τσακαλώτος άρχισε την ομιλία του λέγοντας για τη σχέση που τον συνδέει με την Ηπειρο, καθώς η μία γιαγιά του κατάγεται από το χωριό Κούρεντα των Ιωαννίνων (πόλη των Τσακαλώτων θεωρείται η Πρέβεζα). Σχολίασε ακόμη τη μεταβολή του καιρού, με τη βροχή και την πτώση της θερμοκρασίας, λέγοντας ότι αισθάνθηκε σε οικείο περιβάλλον, καθώς έζησε 28 χρόνια στο Λονδίνο και πέντε στην Ολλανδία.

Έκλεισε την ομιλία του με την επιθυμία σε ένα, σε δύο χρόνια, να επισκεφθεί πάλι τα Γιάννινα, χωρίς να βιάζεται να επιστρέψει στην Αθήνα για να συναντηθεί με τους Θεσμούς, να έχει χρόνο για να μείνει στην πόλη με άνεση, να φάει σε μαγαζιά και να απολαύσει τη μπουγάτσα, που, όπως είπε, (ερεθίζοντας πιθανώς τους Σερραίους και τους Σαλονικιούς) είναι η καλύτερη της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...