192
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Μείωση του ΕΝΦΙΑ σε δύο δόσεις: 20% η πρώτη και 10% η επόμενη

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2019, 13:23
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Μείωση του ΕΝΦΙΑ σε δύο δόσεις: 20% η πρώτη και 10% η επόμενη

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2019, 13:23

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και είπε πως αυτή θα γίνει σε δύο δόσεις.

Η πρώτη μείωση του ΕΝΦΙΑ θα είναι της τάξεως του 20% και η δεύτερη 10%.

Παράλληλα μίλησε και για την πάταξη της υπερφορολόγησης, ενώ αποκάλυψε πως η ΝΔ είχε ετοιμάσει τα νομοσχέδιο από τότε που ήταν στην αντιπολίτευση.

«Σκοπός της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι τα νομοσχέδια να είναι ψηφισμένα και σε λειτουργία από τον Αύγουστο» τόνισε. Τα δύο πρώτα νομοσχέδια, λοιπόν, που θα εισαχθούν και θα ψηφιστούν θα είναι το νομοσχέδιο περί «επιτελικού κράτους» και το φορολογικό νομοσχέδιο.

«Κλειδί» το ραντεβού με τη Μέρκελ

Αναφερόμενος στους δανειστές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι δεν εκφράζουν αντίρρηση για το φορολογικό, τονίζοντας ότι για την κυβέρνηση αυτό δεν είναι απλώς ένα νομοσχέδιο που μειώνει συντελεστές αλλά είναι μεταρρυθμιστική τομή, ενώ εξήγησε το σχέδιο για τη φορολογία είναι η μείωση συντελεστών σταδιακά σε βάθος τετραετίας.

«Εφόσον δείξουμε δείγματα γραφής, οι δανειστές θα αποφασίσουν μείωση στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα» είπε ο κ. Πέτσας και προσέθσε πως η μείωση των πλεονασμάτων θα συζητηθεί με την κ. Μέρκελ στη συνάντηση που θα έχει στις 25 Αυγούστου ο κ. Μητσοτάκης.