355
Θάνος Πλεύρης και Γιάννης Οικονόμου - θα βρεθούν μαζί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης | SOOC/ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/

Με Πλεύρη το μπρίφινγκ του Οικονόμου – ανακοινώνονται τα μέτρα

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2021, 10:17
Θάνος Πλεύρης και Γιάννης Οικονόμου - θα βρεθούν μαζί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης
|SOOC/ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/

Με Πλεύρη το μπρίφινγκ του Οικονόμου – ανακοινώνονται τα μέτρα

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2021, 10:17

Στη σκιά της εμφάνισης της μετάλλαξης Ομικρον στη χώρα μας –σε ποσότητες επαρκείς ώστε να ανιχνεύεται στα αστικά λύματα– και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να προειδοποιεί τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για «καταιγίδα» κρουσμάτων, το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι προχωρά σε αναπροσαρμογή σχεδίων με τη λήψη άμεσων μέτρων. Αυτό καταδεικνύει η αναγγελθείσα παρουσία του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Τα μέτρα, πολλά από τα οποία είχαν διαρρεύσει ως εισηγήσεις των μελών της Επιτροπής νωρίς το βράδυ της Τετάρτης, θα ανακοινωθούν στις 11.30 π.μ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα άμεσα μέτρα, που θα έχουν ισχύ πριν από τις γιορτές, συμπεριλαμβάνονται τα εξής:

♦Ματαίωση όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους (φεστιβάλ, events κ.λπ.)
♦Υποχρεωτικά τεστ (rapid ή PCR) σε ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους
♦Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ακόμα κι αν δεν υπάρχει συνωστισμός
♦Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN95 ή διπλή στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επιπλέον, αναμένεται ότι την άλλη εβδομάδα η Επιτροπή θα ξανασυζητήσει εν όψει του πρόσθετου πακέτου μέτρων για μετά τις γιορτές. Μεταξύ αυτών που τέθηκαν στο τραπέζι ήταν περιορισμοί στη λειτουργία ωραρίων σε εστίαση και διασκέδαση, περιορισμοί ατόμων ανά τ.μ. σε κλειστούς χώρους και επέκταση τηλεργασίας.

Δεν είναι μόνο αυτά, βέβαια, τα προτεινόμενα μέτρα. Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης του ΑΠΘ, που σπανίως πέφτει έξω στις προβλέψεις του, πρότεινε να υπάρξει στις 3 Ιανουαρίου lockdown για έναν μήνα –«αν υπάρξει καθολικό lockdown από τις 3 Ιανουαρίου, θα διαρκέσει έναν μήνα, αν φτάσουμε στις 16 του μηνός, όταν υπολογίζουμε ότι τα κρούσματα θα είναι και πάλι 6.000 ημερησίως, τότε θα πάει μέχρι τον Μάρτιο», προειδοποίησε.

Σε κάθε περίπτωση, οι ανακοινώσεις του κ. Πλεύρη στο πλευρό του κ. Οικονόμου συνιστούν μια αναδιαμόρφωση σχεδίων για την κυβέρνηση, η οποία μόλις την περασμένη Τρίτη, στο υπουργικό συμβούλιο και διά στόματος Πρωθυπουργού, έκανε απλώς λόγο για ενδεχόμενο λήψης κάποιων μέτρων μετά την Πρωτοχρονιά –«αντί λοιπόν να επιβάλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους», ήταν η χαρακτηριστική φράση του…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...