241
Την ημέρα που η Γκρέτα Τούνμπεργκ συνάντησε τη Μαλάλα Γιουσαφζάι, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης | Facebook

Μαλάλα, Γκρέτα και 150 σταρ: Κάνετε την «περιβαλλοντοκτονία», κακούργημα

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2020, 17:58
Την ημέρα που η Γκρέτα Τούνμπεργκ συνάντησε τη Μαλάλα Γιουσαφζάι, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
|Facebook

Μαλάλα, Γκρέτα και 150 σταρ: Κάνετε την «περιβαλλοντοκτονία», κακούργημα

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2020, 17:58

Να χαρακτηριστεί εγκληματική πράξη (με τη νομική έννοια του όρου) η «περιβαλλοντοκτονία» -δηλαδή οι ανθρώπινες δραστηριότητες που καταστρέφουν μαζικά το περιβάλλον- ζητούν 150 διασημότητες και επιστήμονες, όπως η νομπελίστρια Μαλάλα Γιουσαφζάι, η Γκρέτα Τούνμπεργκ, ο Λεοντάρντο ντι Κάπριο, η Ανι Λένοξ, η Στέλα ΜακΚάρτνεϊ και άλλοι.

Σε επιστολή τους προς τις κυβερνήσεις των 27 κρατών-μελών της ΕΕ, με θέμα την κλιματική αλλαγή που απαιτεί επείγουσα αντιμετώπιση, οι 150 σταρ ζητούν άμεση μείωση των εκπομπών θερμοκηπικών αερίων.

Ανάμεσα στις υπογραφές βλέπουμε αυτές των Ζιλιέτ Μπινός, Μάγκι Γκίλενχαλ, Μπεν Στίλερ, Ράσελ Κρόου, Χόακιν Φίνιξ, Coldplay, Μάργκαρετ Ατγουντ κλπ.

Σύμφωνα με τους Times, oι υπογράφοντες ζητούν επίσης, να σταματήσουν άμεσα όλες οι επενδύσεις στον τομέα των ορυκτών καυσίμων και της εξόρυξής τους, καθώς και στις επιδοτήσεις τους.

Βασικό αίτημα είναι να χαρακτηριστεί εγκληματική πράξη η καταστροφή του περιβάλλοντος στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, κάτι που θα καθιστούσε επικεφαλής εταιρειών και υπουργούς υπεύθυνους για τη χρηματοδότηση, την αδειοδότηση και την πρόκληση σοβαρής περιβαλλοντικής ζημιάς.

«Οσο περισσότερο προσποιούμαστε ότι είμαστε στον σωστό δρόμο για χαμηλότερες εκπομπές και ότι οι δράσεις που χρειάζονται για να αποφύγουμε την κλιματική καταστροφή είναι δυνατές στο πλαίσιο του σημερινού συστήματος, τόσο πιο πολύτιμο χρόνο θα χάσουμε», αναφέρουν στην επιστολή τους.

Η 17χρονη Τούνμπεργκ πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι η κλιματική αλλαγή πρέπει να αντιμετωπιστεί ως «μία υπαρξιακή κρίση. Οσο δεν συμβαίνει αυτό, μπορούμε να κάνουμε πολλές διαπραγματεύσεις, συσκέψεις, συνόδους και διασκέψεις, αλλά δεν θα αλλάξει τίποτα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...