458
Εικόνες από εξόδους Χριστουγέννων και Πάσχα παλαιότερων ετών στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας την Παρασκευή | INTIMEnews

Lockdown, η Μεγάλη Εξοδος: Μόνο σε τρεις ώρες πέρασαν από τα διόδια 12.500 ΙΧ!

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2020, 15:46
Εικόνες από εξόδους Χριστουγέννων και Πάσχα παλαιότερων ετών στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας την Παρασκευή
|INTIMEnews

Lockdown, η Μεγάλη Εξοδος: Μόνο σε τρεις ώρες πέρασαν από τα διόδια 12.500 ΙΧ!

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2020, 15:46

Ωρες πριν εκπνεύσει το περιθώριο μέχρι την επιβολή του καθολικού lockdown στις 6 το πρωί του Σαββάτου, χιλιάδες κάτοικοι του Λεκανοπεδίου πήραν τον δρόμο της μεγάλης φυγής, καθώς προτιμούν να περάσουν τις ημέρες της νέας καραντίνας στην επαρχία, στο χωριό τους ή το εξοχικό τους.

Χαρακτηριστικό της μαζικής «απόδρασης» από το κλεινόν άστυ, το γεγονός ότι μόλις μέσα σε τρεις ώρες πέρασαν από τα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας, στις πύλες εξόδου της Αθήνας, περισσότερα από 12.000 ΙΧ.

Από την Τροχαία εκτιμάται ότι η έξοδος θα είναι ανάλογη με αυτή των Χριστουγέννων ή του Πάσχα παρελθόντων ετών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τροχαίας, από τις 6 το πρωί της 5ης Νοεμβρίου μέχρι τις 6 το πρωί της 6ης Νοεμβρίου, από τα διόδια Ελευσίνα εξήλθαν 23.101 οχήματα και από τα διόδια Αφιδνών 24.630 οχήματα, σύνολο 47.731 οχήματα – 17.600 περισσότερα σε σχέση με την ίδια ήμερα μία εβδομάδα νωρίτερα.

Αντίστοιχα την Παρασκευή, από τις 6.00 το πρωί μέχρι τις 9.00 το πρωί από τη Νέα Εθνικό Οδό Αθηνών Κορίνθου (ΝΕΟΑΚ-διόδια Ελευσίνας) εξήλθαν 5.388 οχήματα και από τη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας (ΝΕΟΑΛ-διόδια Αφιδνών) εξήλθαν 7.160 οχήματα – σύνολο 12.548 οχήματα.

Αυξημένη η κίνηση και στο λιμάνι του Πειραιά (φωτογραφίες πάνω), ενώ όσοι επιθυμούσαν να αναχωρήσουν από το λιμάνι της Ραφήνας «έμειναν με τη γλύκα», καθώς λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια για Ανδρο, Τήνο, Μύκονο και Μαρμάρι.

Το αδιαχώρητο επικρατεί στους σταθμούς των ΚΤΕΛ (φωτογραφίες πάνω) καθώς πολλοί φοιτητές επιστρέφουν σπίτι για να περάσουν οικογενειακώς την καραντίνα, την ώρα που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι «λόγω εξαιρετικά αυξημένης ζήτησης και για την αποφυγή συγχρωτισμού στις αμαξοστοιχίες της, θα πραγματοποιήσει εκτάκτως όλα τα δρομολόγια Intercity στον άξονα, Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, το Σάββατο 07.11.2020 και την Κυριακή 08.11.2020».

«Οσοι επιβάτες έχουν δικαίωμα μετακίνησης από νομό σε νομό, βάσει των κανόνων που ισχύουν», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πέντε αμαξοστοιχίες ανά κατεύθυνση, από σήμερα Παρασκευή και για το Σαββατοκύριακο, τηρώντας πάντα τα πρωτόκολλα ασφαλείας». 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προανήγγειλε αυστηρούς ελέγχους στα διόδια από το Σάββατο, ημέρα έναρξης ισχύος του lockdown, τόσο για αυτούς που θα επιχειρήσουν να εγκαταλείψουν τις πόλεις, όσο και για εκείνους που ενδεχομένως θελήσουν να επιστρέψουν.

 «Θα ήθελα να επισημάνω και να ενημερώσω,ότι θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι στα διόδια όλης της χώρας, για αυτούς που θα επιστρέψουν μετά την έξοδο των τελευταίων ημερών. Να είναι γνωστό σε όλους ότι επιτρέπεται η επιστροφή μετά το Σάββατο το πρωί, μόνο σε εκείνους που έχουν μόνιμη κατοικία στον τόπο επιστροφής τους» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...