476
Ο Κώστας Μουτζούρης σε κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τον περασμένο Φεβρουάριο | Intime

Ξέφυγε με τα «αντάρτικα» ο Μουτζούρης: Να μην πάει στη Μόρια η Σακελλαρόπουλου

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2020, 18:12
Ο Κώστας Μουτζούρης σε κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τον περασμένο Φεβρουάριο
|Intime

Ξέφυγε με τα «αντάρτικα» ο Μουτζούρης: Να μην πάει στη Μόρια η Σακελλαρόπουλου

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2020, 18:12

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, που έγινε γνωστός σε όλη τη χώρα μετά την χυδαία χειρονομία του με στόχο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον περασμένο Φεβρουάριο, επιχείρησε να παρέμβει στην κατάρτιση του προγράμματος της Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία θα επισκεφθεί τη Λέσβο τον Δεκαπενταύγουστο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το τοπικό ειδησεογραφικό site, stonisi.gr, ο κ. Μουτζούρης εξέφρασε την αντίθεσή του στον εκπρόσωπο της Προεδρίας για την πιθανή επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη Μόρια, στις 20 Αυγούστου, για τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας που θα δημιουργηθεί με χρηματοδότηση της ολλανδικής κυβέρνησης

Ο περιφερειάρχης, ο οποίος δήλωσε χαρούμενος για την επίσκεψη της Προέδρου στο νησί, υποστήριξε πως η παρουσία της στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας «συμβάλει στην παγίωση της υπάρχουσας κατάστασης».

Κυβερνητικοί κύκλοι μάλιστα, εξέφρασαν την έκπληξή τους σχετικά με την παρέμβαση του κ. Μουτζούρη στη διαμόρφωση του προγράμματος της Προέδρου της Δημοκρατίας. «Πρόκειται για την πρώτη μετά τη Μεταπολίτευση τέτοια παρέμβαση στο πρόγραμμα κατέχοντος το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Στη δήλωση του ο κ. Μουτζούρης ανέφερε: «Ενημερωθήκαμε ότι ενδεχομένως στις 20 Αυγούστου η κ. Πρόεδρος ενδεχομένως θα επισκεφθεί το ΚΥΤ της Μόριας και ενδεχομένως θα παραστεί στα εγκαίνια κάποιας δομής ιατρικής. Οταν ερωτηθήκαμε από την Προεδρία της Δημοκρατίας απαντήσαμε ότι πολιτικώς έχουμε τοποθετηθεί υπέρ της πλήρους απομάκρυνσης του στρατοπέδου του ΚΥΤ της Μόριας. Κατά συνέπεια, κάθε επίσκεψη η οποία συμβάλει στην παγίωση αυτής της δομής μάς βρίσκει αντίθετους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι αν η κ. Πρόεδρος επισκεφθεί τους κατοίκους της Μόριας, εκφράσει τη συμπαράστασή της και δώσει εμπράκτως κάποια δείγματα συμπάθειας και συμπαραστάσεως, όμως αντιτιθέμεθα στην επίσκεψη στο ΚΥΤ και στην παγίωση της παραμονής της δομής στη θέση της».

Νέα δομή Υγείας στη Μόρια με χρηματοδότηση της ολλανδικής κυβέρνησης

Με το φιλόδοξο στόχο να είναι έτοιμο στις 20 Αυγούστου ώστε να εγκαινιαστεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την τελευταία μέρα της επίσκεψής της στη Λέσβο, το υπουργείο μετανάστευσης και Ασύλου, ξεκίνησε τις προετοιμασίες για τη δημιουργία ενός μόνιμου ασφαλούς και σύγχρονου Κέντρου Υγείας, στη Μόρια, όπου θα συγκεντρωθούν όλες οι υπηρεσίες υγείας που προσφέρονται σήμερα διάσπαρτα αλλά και πρόχειρα σε διάφορους χώρους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το έργο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση της ολλανδικής κυβέρνησης, ενώ θα περιλαμβάνει προκατασκευασμένα κτίρια που θα λειτουργήσουν ως χώροι ιατρικών εργασιών, εξέταση ασθενών, παροχή πρώτων βοηθειών ενώ θα υπάρχει και υποδομή βραχείας νοσηλείας.

Ηδη έχουν αγοραστεί και κατευθύνονται προς τη Λέσβο όλες οι προκατασκευασμένες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σημείωσαν ότι «πρόκειται για ένα έργο που θα βοηθήσει σημαντικά στην κατεύθυνση της αποσυμφόρησής τους, το Νοσοκομείο Μυτιλήνης αλλά και το Κέντρο Υγείας της πόλης. Θα βοηθήσει δηλαδή σημαντικά το δημόσιο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας που είναι μήνες τώρα σε συναγερμό λόγω της πανδημίας του κορονοϊού».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την παραμονή της στη Λέσβο, θα επισκεφθεί επίσης την Αγιάσο για τη μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, ενώ σκοπεύει να περάσει χρόνο και στον Μόλυβο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...