547
Ο Νότης Μηταράκης και ο Κώστας Μουτζούρης έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, τον Ιανουάριο. Τώρα τα πράγματα είναι αλλιώς... | SOOC/CreativeProtagon

Persona non grata ο Μουτζούρης για την κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2020, 08:56
Ο Νότης Μηταράκης και ο Κώστας Μουτζούρης έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, τον Ιανουάριο. Τώρα τα πράγματα είναι αλλιώς...
|SOOC/CreativeProtagon

Persona non grata ο Μουτζούρης για την κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2020, 08:56

Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον Πρωθυπουργό ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης για την συμπεριφορά του, τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας σε εκπομπή του MEGA, ο υπουργός αναφέρθηκε στις «χυδαιότητες» του περιφερειάρχη, σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης και στο οποίο ο  κ. Μουτζούρης, μιλώντας στο τηλέφωνο, καταφέρεται με απρεπείς εκφράσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση μπορεί να συνομιλήσει με έναν άνθρωπο που κάνει τέτοια καραγκιοζιλίκια. Eίναι ένας άνθρωπος που κάνει σόου», ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, εκφράζοντας εύγλωττα την ενόχληση της κυβερνητικής παράταξης για τον περιφερειάρχη, ο οποίος τον περασμένο Μάιο κατέβηκε ως γαλάζιος «αντάρτης», αλλά με τη στήριξη πολλών παραγόντων από τη ΝΔ.

Από το Μαξίμου ξεκαθάρισαν πως «μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη. Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς. Είναι κρίμα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να είναι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, χαρακτήρισε τον κ. Μουτζούρη «γραφικό και επικίνδυνο, με τα χειρότερα χαρακτηριστικά ενός Ελληνα», με αφορμή την απρεπή χειρονομία και τα σχόλια του απέναντι στον Πρωθυπουργό.

«Ο κ. Μουτζούρης αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του. Καμία συζήτηση από δω και πέρα με τον κ. Μουτζούρη», είπε και πρόσθεσε πως ακόμα κι αν ζητήσει συγγνώμη δεν θα γίνει δεκτή γιατί θα είναι υποκριτική.

«Τι συζήτηση να κάνετε με αυτόν τον άνθρωπο», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας πως ο κ. Μουτζούρης θα αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του.

«Δεν είναι πλάκα», συνέχισε ο κ. Πέτσας, λέγοντας ότι ο ίδιος ο κ. Μουτζούρης είπε ότι δεν θα έρθει στη σύσκεψη για το θέμα των κλειστών δομών, αλλά και η κυβέρνηση δεν θα τον καλούσε μετά από τα τελευταία γεγονότα.

Σχετικά με το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση μετά τα επεισόδια, ο κ. Πέτσας είπε πως «έχει ευελιξία στην προσέγγιση του στόχου».

Επίσης, όπως είπε, παρά τα επεισόδια, την πρώτη μέρα τα μηχανήματα έφτασαν στο σημείο που έπρεπε για να ξεκινήσουν τις εργασίες.

«Είχαμε ακραία επεισόδια, μέχρι και πυροβολισμούς», είπε ο κ. Πέτσας επισημαίνοντας ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι να πέσουν οι τόνοι την Πέμπτη, ενώ συμπλήρωσε πως θα σχηματιστούν δικογραφίες για όσους συμμετείχαν στα ακραία επεισόδια.

Από την πλευρά του, μιλώντας στο Open, ο κ. Μουτζούρης είπε: «Κάνω χειρονομίες, δεν είμαι η Οσία Τερέζα», αναφερόμενος στο επίμαχο βίντεο, στο οποίο συνομιλεί με κάποιον που αποκαλεί «κ. καθηγητά» και του ζητάει να παρέμβει για να εκτονωθεί η κατάσταση. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρόκειται για τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεροπετρίτη.

Ο κ. Μουτζούρης ακούγεται να λέει «να κι αν είναι οργισμένος ο Πρωθυπουργός». Την φράση αυτή, μάλιστα, συνοδεύει με την αντίστοιχη κίνηση των χεριών του…

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός είχε καλέσει το βράδυ της Τετάρτης τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους Λέσβου, Χίου, Σάμου σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, το απόγευμα της Πέμπτης, σε μια ύστατη προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης.

Την Τετάρτη, σημειώθηκαν άγρια επεισόδια μεταξύ των ΜΑΤ και των κατοίκων σε Λέσβο και Χίο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περίπου 50 αστυνομικοί και αρκετοί πολίτες, ενώ πήρε φωτιά το δάσος στην περιοχή της Καράβας Λέσβου, από τις ρίψεις χημικών και κροτίδων από τα ΜΑΤ.

Τα ΜΑΤ και στο βάθος κάτοικοι, στον δρόμο για τη Μυτιλήνη

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...