284
| REUTERS/Mariana Greif

Πλήρη άδεια στο εμβόλιο της Pfizer χορηγούν οι ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2021, 12:21
|REUTERS/Mariana Greif

Πλήρη άδεια στο εμβόλιο της Pfizer χορηγούν οι ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2021, 12:21

«Πράσινο φως» αναμένεται να ανάψει η αμερικανική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων (FDA) στη χορήγηση οριστικής άδειας στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, αυτό αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί μια καθυστέρηση μερικών ακόμα ημερών.

Η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα αναφέρει στο ρεπορτάζ της πως οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ προσπαθούσαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αδειοδότησης έως την Παρασκευή αλλά καθυστέρησαν εξαιτίας της γραφειοκρατίας και ορισμένων διαπραγματεύσεων με την εταιρεία που κατασκευάζει τα εμβόλια.

Η επικείμενη έγκριση αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για να αρθούν μία σειρά από προαπαιτούμενα που έθεταν για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, οι οποίοι ανέμεναν την τελική έγκριση της FDA προτού εφαρμόσουν την υποχρεωτικότητα, αναφέρει η εφημερίδα.

Ετσι, πολλά πανεπιστήμια και νοσοκομεία αναμένεται να προχωρήσουν σε υποχρεωτικό εμβολιασμό από την στιγμή που το σκεύασμα θα έχει εγκριθεί πλήρως.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, και το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τον ενεργό και πλήρους θητείας στρατιωτικό πληθυσμό που αριθμεί 1,3 εκατομμύρια άτομα το αργότερο έως τα μέσα του επόμενου μήνα ή και νωρίτερα εφόσον υπάρξει η τελική έγκριση.

Ομοσπονδιακοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι στις ΗΠΑ ελπίζουν επίσης ότι το πλήρως εγκεκριμένο πλέον εμβόλιο θα κάμψει και τις τελευταίες αμφιβολίες Αμερικανών που μέχρι στιγμής ήταν διστακτικοί να προχωρήσουν στον εμβολιασμό, τάση που έχει καταγραφεί και σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Αμέσως μόλις αποκτήσει την πλήρη άδεια, οι δύο εταιρείες που παράγουν το εμβόλιο σχεδιάζουν να ζητήσουν από την FDA. να εγκρίνει και την τρίτη, ενισχυτική δόση, κάτι που ήδη έχει προαναγγείλει και ο Τζο Μπάιντεν.

Τέλος, η Pfizer αναμένεται να ολοκληρώσει την υποβολή των σχετικών στοιχείων που θα υποστηρίζουν τη θέση της ότι η τρίτη δόση είναι ασφαλής και αποτελεσματική, την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...