198
Τα συντρίμμια του κινεζικού drone Mugin-5 στο Ντονέτσκ | YouTube

Κινεζικό drone που έφερε βόμβα κατέρριψαν οι Ουκρανοί

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2023, 16:31
Τα συντρίμμια του κινεζικού drone Mugin-5 στο Ντονέτσκ
|YouTube

Κινεζικό drone που έφερε βόμβα κατέρριψαν οι Ουκρανοί

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2023, 16:31

Ο ουκρανικός στρατός κατέρριψε ένα κινεζικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Mugin-5 στην περιοχή του Ντονέτσκ, μετέδωσε το CNN.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, στρατιώτες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων οδήγησαν δημοσιογράφους στο σημείο όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, το οποίο όπως δήλωσαν κατέρριψαν στις 2 το πρωί του Σαββάτου με ένα καλάσνικοφ.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος -αρκετά κοντά ώστε να μπορεί να καταρριφθεί με όπλο από το έδαφος. Οι δημοσιογράφοι είπαν επίσης ότι στο σημείο που έπεσε το drone δημιουργήθηκε κρατήρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το drone είχε υποστεί τροποποιήσεις ώστε να μπορεί να μεταφέρει μία βόμβα 20 κιλών, η οποία δεν εξερράγη και στη συνέχεια εξουδετερώθηκε από τους Ουκρανούς.

Τα Mugin-5 κατασκευάζονται από κινεζική εταιρεία που εδρεύει στο λιμάνι της πόλης Σιαμέν στην ανατολική ακτή της Κίνας.

Το CNN σημείωσε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι γνωστά ως «Alibaba drones» επειδή ήταν διαθέσιμα προς πώληση έως και 15.000 δολάρια σε κινεζικές αγορές από τις εμπορικές πλατφόρμες πώλησης Alibaba και Taobao.

Η Mugin Limited επιβεβαίωσε στο CNN ότι επρόκειτο για δικό της drone και χαρακτήρισε το περιστατικό «εξαιρετικά δυσάρεστο: Δεν εγκρίνουμε τη χρήση. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την σταματήσουμε», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...