207
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Τετάρτη | ΕΡΤ

Κικίλιας: Ερχονται νωρίτερα 1,2 εκατομμύρια δόσεις της Pfizer

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2021, 18:23
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Τετάρτη
|ΕΡΤ

Κικίλιας: Ερχονται νωρίτερα 1,2 εκατομμύρια δόσεις της Pfizer

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2021, 18:23

Περίπου τρεις μήνες νωρίτερα, η χώρα μας θα παραλάβει 1,2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων των Pfizer/BioNTech, όπως ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Οπως είπε ο υπουργός, πρόκειται για το ποσοστό από τις 50 εκατομμύρια δόσεις που ανήγγειλε την Τετάρτη η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (εδώ), ότι θα παραληφθεί το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αντί για το τέταρτο.

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας είναι σήμερα 27.462, ενώ την προηγούμενη Τετάρτη ήταν πάνω από 30.000, δηλαδή έχει καταγραφεί ελαφρά μείωση.

Γενικά, συνέχισε ο κ. Κικίλιας, τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, εκτός από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου παρατηρείται έντονα αυξητική τάση και σε συνδυασμό με την επιβάρυνση του προηγούμενου μήνα, πιέζονται τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα.

Στην Αττική, όπου συγκεντρώνεται ο μισός πληθυσμός της χώρας, τα στοιχεία παρουσιάζουν σταθεροποιητική τάση, ύστερα από πολλές εβδομάδες αύξησης των κρουσμάτων. «Η ισορροπία, όμως, είναι εύθραυστη και δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον κορονοϊό να μας απειλήσει», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Αρα, η πιστή τήρηση των μέτρων, σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς, μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο μας να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα, κατέληξε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...