261
«Κάποιοι μέσα σε αυτό το δράμα κατάφεραν να επιβιώσουν και δεν μπορώ να ανεχτώ αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται», δήλωσε ο υπουργός Υγείας | φωτ. αρχείου

Κικίλιας: δωρεάν αναλώσιμα από τον ΕΟΠΥΥ για τους εγκαυματίες της τραγωδίας στο Μάτι

«Κάποιοι μέσα σε αυτό το δράμα κατάφεραν να επιβιώσουν και δεν μπορώ να ανεχτώ αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
| φωτ. αρχείου

Κικίλιας: δωρεάν αναλώσιμα από τον ΕΟΠΥΥ για τους εγκαυματίες της τραγωδίας στο Μάτι

Λύση στην απαράδεκτη υποχρέωση των εγκαυματιών της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα και λοιπά αναλώσιμα για την περιποίηση των τραυμάτων τους, έδωσε το υπουργείο Υγείας.

Το Δημόσιο τα θεωρούσε καλλυντικά και δεν κάλυπτε τη δαπάνη τους και πλέον κατόπιν σχετικής παρέμβασης του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια θα μπορούν να τα προμηθεύονται δωρεάν.

Μια ημέρα μετά τις προγραμματικές δηλώσεις για την εφαρμογή του προγράμματος της διανομής κατ´ οίκον των ακριβών φαρμάκων, ο υπουργός επισκέφθηκε τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την πυρκαγιά στο Μάτι (23 Ιουλίου), ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε πως συγκαλεί εκτάκτως το υγειονομικό συμβούλιο, προκειμένου να αποφασιστεί ότι οι εγκαυματίες της φονικής καταστροφής να μπορούν, εφόσον υπάρχει ιατρική γνωμάτευση, να προμηθεύονται δωρεάν τα αναλώσιμα που έχουν ανάγκη.

Τα εν λόγω αναλώσιμα (ειδικές γάζες, αλοιφές και λοιπά προϊόντα περιποίησης) θεωρούνται από το νόμο καλλυντικά και δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ

«Αυτές τις μέρες είναι μια τραγική επέτειος, χάσαμε 102 ανθρώπους με τραγικό τρόπο και με προφανείς ευθύνες του ελληνικού κράτους, κάποιοι μέσα σε αυτό το δράμα κατάφεραν να επιβιώσουν και δεν μπορώ να ανεχτώ αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται. Αρα λοιπόν, αύριο συγκαλώ εκτάκτως το ανώτατο υγειονομικό συμβούλιο, το οποίο παίρνει απόφαση για αυτούς τους ανθρώπους», δήλωσε ο υπουργός.

Οπως είπε, εφεξής οι πληγέντες θα μπορούν να επισκέπτονται την περιφερειακή διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ της περιοχής τους ή την κεντρική υπηρεσία και με βάση τη γνωμάτευση ότι έχουν νοσηλευτεί για εγκαύματα και κάνουν χρήση των συγκεκριμένων υλικών που απαιτείται, θα τα παίρνουν δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ.

Δείτε μερικές μόνο από τις μαρτυρίες των εγκαυματιών στο βίντεο που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...