284
| Youtube/ ΣΚΑΪ

Κεραμέως: Τα σχολεία δεν θα κλείσουν

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2021, 11:50
|Youtube/ ΣΚΑΪ

Κεραμέως: Τα σχολεία δεν θα κλείσουν

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2021, 11:50

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ξέκοψε κάθε συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων, τονίζοντας ότι διττό χρέος της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει τη δημόσια και την ατομική υγεία και αφετέρου να διασφαλίσει τη διά ζώσης λειτουργία του σχολείου.

«Τα σχολεία παρακολουθούν την πανδημία, δεν την οδηγούν», παρατήρησε η υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ και ενημέρωσε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία έχουν μειωθεί κατά περίπου 1.000 και ότι σε σύνολο 85.000 τμημάτων, κλειστά λόγω κορονοϊού είναι μόλις 15.

Η Νίκη Κεραμέως χαρακτήρισε παραδειγματική την τήρηση των πρωτοκόλλων στην εκπαιδευτική κοινότητα, όταν παράλληλα –όπως σημείωσε– γίνονται και πάρα πολλά τεστ. Εκτός από τα δύο self tests που κάνουν οι μαθητές, εάν υπάρξει κρούσμα, οι στενές επαφές καλούνται να κάνουν δωρεάν επτά τεστ – τα μισά εργαστηριακά και τα άλλα μισά self tests.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η υπουργός Παιδείας, πάνω από 85% των εκπαιδευτικών στα σχολεία είναι εμβολιασμένοι, ενώ στους μαθητές του Λυκείου το ποσοστό εμβολιασμού αγγίζει πλέον το 50%.

Στα πανεπιστήμια είναι εμβολιασμένο το 95% των καθηγητών και το 83% των εκπαιδευτικών.

Οπως εξάλλου διευκρίνισε η υπουργός, όσα παιδιά κάνουν το εμβόλιο, δεν θα κάνουν τεστ.

Οπως έκανε γνωστό, τέλος, τα μέλη της Επιτροπής Εμβολιασμών, αλλά και η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, θα απαντήσουν την επόμενη Τρίτη (14/12/2021) ζωντανά σε όλα τα ερωτήματα των γονιών για τον εμβολιασμό.

Η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών θα ανοίξει την Παρασκευή και οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την επόμενη Τετάρτη.

Οπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, μετά τον εμβολιασμό τους τα παιδιά δεν θα είναι υποχρεωμένα να υποβάλλονται σε self test.

«Εγώ θα προστρέξω να εμβολιάσω τον γιο μου που είναι 5,5 ετών, ευθύς αμέσως, πρώτα πρώτα για να προστατεύσω τον ίδιο και έχοντας ακούσει τους ειδικούς», δήλωσε η Νίκη Κεραμέως.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...