670
Η Νίκη Κεραμένως λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης για το Νέο Σχολείο στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κεραμέως: Οι δήθεν δικαιωματιστές του ΣΥΡΙΖΑ κοιτάνε κάτω για τις προσωπικές επιθέσεις Φίλη

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2021, 17:42
Η Νίκη Κεραμένως λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης για το Νέο Σχολείο στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κεραμέως: Οι δήθεν δικαιωματιστές του ΣΥΡΙΖΑ κοιτάνε κάτω για τις προσωπικές επιθέσεις Φίλη

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2021, 17:42

Κατ’ αρχάς τα τυπικά: Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και η ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια ήταν εκ νέου τα σημεία αιχμής στην αντιπαράθεση μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και της αντιπολίτευσης κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου για το Νέο Σχολείο, η συζήτηση και ψήφιση του οποίου ολοκληρώθηκε και σε β’ ανάγνωση, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την Παρασκευή.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε τελικά κατά πλειοψηφία μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ. Την επόμενη εβδομάδα θα εισαχθεί στην Ολομέλεια με ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν τρεις αντί δύο συνεδριάσεις όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, καθώς μεγάλος αριθμός βουλευτών έχει εκφράσει ενδιαφέρον να τοποθετηθεί. Κλείνοντας τη συζήτηση η Νίκη Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστούν όλες οι προτάσεις και παρατηρήσεις που έχουν κατατεθεί από κόμματα και φορείς και θα προχωρήσει σε βελτιωτικές αλλαγές.

Και τώρα το ζουμί. Η αντιπαράθεση της υπουργού Παιδείας με τον Νίκο Φίλη, αρμόδιο τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα. Είχε ξεκινήσει την περασμένη Τετάρτη σε άλλη συζήτηση του νομοσχεδίου στην επιτροπή όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε πρέπον να αναφέρει τα παιδιά της υπουργού.

Αυτή την ανοίκεια επίθεση κατά της κυρίας Κεραμέως στηλίτευσε η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, κατηγορώντας τόσο τον κ. Φίλη όσο και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είχαν την ευθιξία να ζητήσουν μια δημόσια συγγνώμη για την απαράδεκτη, όπως την αποκάλεσε, συμπεριφορά του βουλευτή και τη χυδαία επίθεση του.

Ο κ. Φίλης αντέδρασε έντονα, ζητώντας να διαγραφούν οι αναφορές της κυρίας Πιπιλή από τα πρακτικά, επιμένοντας ότι η κριτική του για την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια και των αποκλεισμό χιλιάδων υποψηφίων από τα ΑΕΙ, δεν αφορούσε τα μέλη της οικογένειας της κυρίας Κεραμέως αλλά είχε «χαρακτήρα πολιτικό» και αφορούσε την πολιτική που εφαρμόζει η ίδια ως υπουργός Παιδείας.

«Κατέσφαξε 20.000 παιδιά»

Τι είχε πει όμως ο κ. Φίλης προς την κυρία Κεραμέως; Το εξής: «Εχετε δύο παιδιά μικρά, κυρία υπουργέ, όταν μεγαλώσουν θα θυμούνται, θα ακούσουν ότι η μητέρα τους στα χρόνια αυτά, που ήταν μικρά αυτά τα παιδιά, κατέσφαξε τουλάχιστον 20.000 18χρονα παιδιά από τα πανεπιστήμια. Αυτό είναι το παράσημο σας. Το μαχαίρι βάλτε μέσα όταν μιλάτε. Ντροπή σας, είστε και μητέρα νέων παιδιών. Είστε απαράδεκτη. Έχετε ένα μαχαίρι και το ανεμίζετε, μαζί το τυλίγετε με δημοσκοπήσεις ψεύτικες, στημένες, που τις διαψεύδει η ζωή».

Οταν η κυρία Κεραμέως αντέδρασε ζητώντας να μην γίνονται αναφορές σε μέλη της οικογένειάς της, ο κ. Φίλης της απάντησε πως… παρασύρθηκε από την την ίδια, θυμίζοντάς της ότι έχει δηλώσει δημόσια στο παρελθόν ότι οι πρώτες λέξεις του παιδιού της ήταν «“μπαμπά” και “Μητσοτάκης”».

Αυτή τη φορά όμως, η κυρία Κεραμέως δεν άφησε το θέμα να περάσει έτσι· άλλωστε στα 24ωρα που ακολούθησαν της επίθεσης που δέχτηκε από τον κ. Φίλη, τα social media την υποστήριξαν και καταδίκασαν τη συμπεριφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπουργός Παιδείας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι έχει πάρει ολισθηρό δρόμο και ότι μέσα από την προσπάθεια της να εργαλιοποιήσει τη νεολαία αυτό που κάνει είναι να τη δηλητηριάζει.

«Προς έκπληξή μου διαπιστώνω ότι παίρνετε δρόμο όλο και πιο ολισθηρό. Νομοθετούμε για την παιδεία και ταυτόχρονα η στάση της αντιπολίτευσης αποτελεί τρανό παράδειγμα προς αποφυγή για τα νέα παιδιά, για το τι δεν πρέπει να μαθαίνουμε στα παιδιά», τόνισε η κυρία Κεραμέως, για να κατηγορήσει έπειτα τον κ. Φίλη ότι δεν είχε ούτε σήμερα την πολιτική ευγένεια να ζητήσει μία συγγνώμη.

«Και σήμερα πάλι δεν ζήτησε συγγνώμη. Και το πιο συγκλονιστικό, όμως, είναι αν έχετε την ευθιξία να πείτε μια κουβέντα εσείς», ανέφερε η κυρία Κεραμέως απευθυνόμενη στις βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και Μερόπη Τζούφη.

Και η υπουργός συνέχισε: «Ολος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάτω τα μάτια. Τα αποδέχεστε όσα είπε ο κ. Φίλης; Εδώ ξεπεράσαμε όσα γνωρίζουμε. Δεν περίμενα ποτέ τέτοιο ολισθηρό δρόμο».

«Οι δήθεν δικαιωματιστές του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα καθίσουν στο μάθημα δεξιοτήτων. Έχουμε πολιτικές διαφωνίες, αλλά υπάρχει και ένα όριο. Μην απορείτε μετά για τον υποβιβασμό των γυναικών», κατέληξε η κυρία Κεραμέως.

Ο κ. Φίλης επέμεινε στην άσκηση κριτικής στην πολιτική που εφαρμόζει η υπουργός Παιδείας, κατηγορώντας τη ΝΔ για «συνειδητή παραπληροφόρηση και προπαγάνδα σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού για τα όσα εφαρμόζει βάζοντας την κοινωνία απέναντι της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News