196
Το 2018 είχαν κατατεθεί ήδη μηνύσεις κατά προπονητριών ρυθμικής γυμναστικής από γονείς των οποίων τα παιδιά αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα (φωτογραφία αρχείου) | EPA/TONINO DI MARCO

Καταγγελίες από ιταλίδες πρώην αθλήτριες για ψυχολογική βία

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2022, 22:24
Το 2018 είχαν κατατεθεί ήδη μηνύσεις κατά προπονητριών ρυθμικής γυμναστικής από γονείς των οποίων τα παιδιά αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα (φωτογραφία αρχείου)
|EPA/TONINO DI MARCO

Καταγγελίες από ιταλίδες πρώην αθλήτριες για ψυχολογική βία

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2022, 22:24

Σοβαρές καταγγελίες για άσκηση ψυχολογικής βίας κατήγγειλαν πρώην αθλήτριες της ιταλικής ρυθμικής γυμναστικής. Η 19 ετών Νάντια Κοραντίνι, και 22χρονη Ανα Μπάστα αποκάλυψαν ότι υποχρεούνταν είτε να μένουν νηστικές είτε να τρώνε ελάχιστα και πως όταν δεν κατάφερναν να διατηρήσουν ένα συγκεκριμένο όριο βάρους, δέχονταν βαρύτατες προσβολές.

Μια τρίτη αθλήτρια, η Τζούλια Γκουλταρόσα, κατήγγειλε ότι την υποχρέωναν να γδύνεται μπροστά σε όλους και ότι «συνήθιζαν να την αποκαλούν γουρουνάκι».

Μετά από τις καταγγελίες, αποφασίστηκε να τεθεί υπό επιτροπεία η Ιταλική Ακαδημία Ρυθμικής Γυμναστικής. Κάθε εβδομάδα, οι αθλήτριες θα συνομιλούν με ψυχολόγους για να εξακριβώνεται αν τους ασκείται ψυχολογική βία.

Η 26χρονη ολυμπιονίκης Αλέσια Μαουριέλι, παρότι δεν δέχθηκε προσωπικά τέτοιου είδους πιέσεις, εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς τις συναδέλφους της, «οι οποίες υπέφεραν και συνεχίζουν να υποφέρουν».

Σύμφωνα με όσα γράφει η Repubblica, το 2018 είχαν κατατεθεί ήδη μηνύσεις κατά προπονητριών από μέρους γονέων που είχαν καταλάβει ότι τα παιδιά τους αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας των συγκεκριμένων συμπεριφορών, οι οποίες είχαν ως μόνο στόχο την εξασφάλιση διακρίσεων σε ιταλικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.

Η εφημερίδα της Ρώμης προσθέτει ότι σε άλλες περιπτώσεις, γονείς αθλητριών δέχθηκαν πιέσεις με στόχο «να μην καταγγείλουν όσα γνώριζαν, για το καλό των παιδιών τους και το μέλλον τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...