301
Ο,τι απέμεινε μετά το πέρασμα της φωτιάς Κάλντορ στην πόλη Γκρίζλι Φλατς | REUTERS/Fred Greaves

Καλιφόρνια: Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους σε 11 μεγάλες πυρκαγιές

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2021, 11:11
Ο,τι απέμεινε μετά το πέρασμα της φωτιάς Κάλντορ στην πόλη Γκρίζλι Φλατς
|REUTERS/Fred Greaves

Καλιφόρνια: Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους σε 11 μεγάλες πυρκαγιές

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2021, 11:11

Νέα μεγάλη δασική πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο στα όρη της Σιέρα Νεβάδα, ανατολικά του Σακραμέντο, της πρωτεύουσας της Καλιφόρνιας, και παραμένει ανεξέλεγκτη, έχοντας ήδη διανύσει σχεδόν 215 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχοντας κάψει 253.000 στρέματα.

Τουλάχιστον δύο τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ελικόπτερα, αφότου η φωτιά, που οι αμερικανικές αρχές έχουν βαπτίσει Κάλντορ, κατέστρεψε την Γκρίζλι Φλατς, μια μικρή πόλη σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από το Σακραμέντο, στο βόρειο τμήμα της πολιτείας, με 1.200 κατοίκους.

Περισσότεροι από 17.000 κάτοικοι εκκένωσαν τα σπίτια τους μπροστά στην επέλαση της πυρκαγιάς, η οποία καταστρέφει τον εθνικό δρυμό του Ελντοράντο από τις 14 Αυγούστου, τροφοδοτούμενη από τις συνθήκες ακραίας ξηρασίας και τους θυελλώδεις ανέμους.

Η πυρκαγιά οκταπλασίασε την επιφάνειά της σε διάστημα 24 ωρών και μαίνεται ανεξέλεγκτη, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των πυροσβεστών.

Η Κάλντορ είναι ένα από τα 11 μεγάλα πύρινα μέτωπα που μαίνονται στη βόρεια Καλιφόρνια, ενώ σε όλες τις δυτικές ΗΠΑ ξεπερνούν τα 100.

Βορειότερα, η πυρκαγιά Ντίξι συνεχίζει να καίει από τις 13 Ιουλίου! Παρά την κινητοποίηση 6.000 πυροσβεστών, το μέτωπο έχει οριοθετηθεί μόλις σε ποσοστό 35%.

Πυκνοί καπνοί στα δάση της Σιέρα Νεβάδα

Η πυρκαγιά έχει ήδη κατακάψει 16.000 κτίρια, περισσότερα από 2.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μια επιφάνεια που ισοδυναμεί με εκείνη του Λουξεμβούργου, και 2,7 εκατομμύρια στρέμματα!

Οι αρχές εκτιμούν ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο στις 30 Σεπτεμβρίου…

Παππούς και εγγονός στα ερείπια του σπιτιού τους στο Γκρίζλι Φλατς
Πεζοπόρο τμήμα που αποτελείται από φυλακισμένους, επιχειρεί στη φωτιά Κάλντορ. Η χρήση φυλακισμένων για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών είναι συνηθισμένη στην Καλιφόρνια
Καμένα αυτοκίνητα και σπίτια στο Γκρίζλι Φλατς

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...