328
H Lamborghini της αστυνομίας παρκαρισμένη έξω από το νοσοκομείο της Πάδοβα προκειμένου να παραλάβει τα όργανα | Polizia di Stato/Facebook

Ιταλοί αστυνομικοί χρησιμοποίησαν Λαμποργκίνι για να παραδώσουν εγκαίρως όργανα για μεταμόσχευση

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2022, 15:08
H Lamborghini της αστυνομίας παρκαρισμένη έξω από το νοσοκομείο της Πάδοβα προκειμένου να παραλάβει τα όργανα
|Polizia di Stato/Facebook

Ιταλοί αστυνομικοί χρησιμοποίησαν Λαμποργκίνι για να παραδώσουν εγκαίρως όργανα για μεταμόσχευση

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2022, 15:08

Ιταλοί αστυνομικοί διέσχισαν μέρος της χώρας με μία Λαμποργκίνι, προκειμένου να παραδώσουν δύο νεφρά σε ασθενείς, οι οποίοι περίμεναν να τους μεταμοσχευθούν αυτά τα όργανα, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Times. H ανακοίνωση έγινε από την ιταλική αστυνομία (Polizia di Stato) στο Facebook:

«Ταξιδεύοντας στην εθνική οδό, για να παραδώσουμε το πιο ωραίο, χριστουγεννιάτικο δώρο: τη ζωή», έγραφε η ανακοίνωση. «Χάρη στον ειδικό Αγιο Βασίλη της αστυνομίας, δύο άνθρωποι πήραν δώρο ένα νεφρό. Ελπίζουμε ότι χάρη στη συνεργασία μας με το Εθνικό Κέντρο Μεταμοσχεύσεων, δύο άνθρωποι και οι οικογένειές τους, θα έχουν πιο ευτυχισμένα και γαλήνια Χριστούγεννα. Καλή ζωή!»

Τα δύο πολύτιμα όργανα που μετέφεραν οι αστυνομικοί με το σπορ αυτοκίνητο, αναχώρησαν από την Πάδοβα και παραδόθηκαν το ένα σε νοσοκομείο της Μοντένα και το άλλο σε νοσοκομείο της Ρώμης. Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν αστυνομικό και μία νοσηλεύτρια να τοποθετούν στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου (που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος), ένα μπλε, ιατρικό ψυγείο, που περιείχε τα δύο μοσχεύματα. Ενας από τους λήπτες των νεφρών, δήλωσε στους Times ότι το μόσχευμα «ήρθε ακριβώς πάνω στην ώρα, για να του σώσει τη ζωή!»

Αστυνομικοί παραδίνουν τα πολύτιμα όργανα (@ospniguarda/Twitter)

Η τροχαία της Ιταλίας έχει στο «στόλο» της δύο Λαμποργκίνι Huracan. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο, 600 ίππων, το οποίο μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 325 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ επιταχύνει από μηδέν στα 100 χιλιόμετρα, μέσα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα. Συνήθως, χρησιμοποιείται είτε από λάτρεις των σπορ και γρήγορων αυτοκινήτων, είτε για την καταδίωξη οχημάτων, είτε για τη μεταφορά οργάνων προς μεταμόσχευση και αίματος.

Πρόκειται για δωρεά της εταιρείας Lamborghini προς την αστυνομία, η οποία έγινε το 2017, προκειμένου τα αυτοκίνητα να εκτελούν περιπολίες ή έκτακτες διακομιδές οργάνων ή αίματος στην περιοχή της Μπολόνια και της Ρώμης. Η τροχαία της Ιταλίας διέθετε, σύμφωνα με τους βρετανικούς Times, και μία Λαμποργκίνι Gallardo, η οποία μετά από ένα ατύχημα το 2009, είναι πλέον παροπλισμένη σε μουσείο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...