251
|

Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία: Η Μπεκατώρου να γίνει συγκεκριμένη

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2021, 15:49

Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία: Η Μπεκατώρου να γίνει συγκεκριμένη

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2021, 15:49

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία τοποθετήθηκε για όσα αποκάλυψε η χρυσή Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη, σε ηλικία 21 ετών, από παράγοντα της Ομοσπονδίας.

Οπως αναφέρει η ΕΙΟ, μέχρι πρόσφατα δεν είχε περιέλθει σε γνώση της ούτε καν άτυπη καταγγελία ή αναφορά για το περιστατικό.

Στο ίδιο πλαίσιο καλεί την κυρία Μπεκατώρου, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει ανοικτά για το περιστατικό ασέλγειας εις βάρος της από το στέλεχος της Ομοσπονδίας, «να γίνει συγκεκριμένη», δηλαδή να κατονομάσει ποιος ήταν ο εν λόγω άνδρας που τη βίασε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με αφορμή τη δημόσια τοποθέτηση της Ολυμπιονίκου κ. Σοφίας Μπεκατώρου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει καμία επιστολή ή έστω άτυπη καταγγελία σχετικά. Ωστόσο, ακόμη κι αν είχε λάβει ανεπίσημη καταγγελία, η Ομοσπονδία θα ήταν άτεγκτη στην αντιμετώπιση τέτοιου φαινομένου.

»Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα».

Οσοι διαβάζουν στην ανακοίνωση της ΕΙΟ μια επίθεση στο θύμα, δεν διαβάζουν λάθος.

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας χαρακτηρίζεται από ειρωνείες «εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια», και καλεί την κυρία Μπεκατώρου να κατονομάσει τον δράστη.

Επίσης αναφέρεται σε ένα «δυσάρεστο» περιστατικό. Δυσάρεστο. Περιστατικό. Ο βιασμός!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...