673
H Φώφη Γεννηματά, μέσω Skype, στην εκπομπή των Χρήστου Κούτρα και Γιάννη Ντσούνου | ΣΚΑΙ TV/ ΥοuTube

Η Φώφη βγαίνει από την… καραντίνα και προειδοποιεί για «σκιώδες μνημόνιο»

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2020, 16:27
H Φώφη Γεννηματά, μέσω Skype, στην εκπομπή των Χρήστου Κούτρα και Γιάννη Ντσούνου
|ΣΚΑΙ TV/ ΥοuTube

Η Φώφη βγαίνει από την… καραντίνα και προειδοποιεί για «σκιώδες μνημόνιο»

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2020, 16:27

Ηταν η τελευταία ημέρα της Φώφης Γεννηματά σε καραντίνα –είχε επιστρέψει από το εξωτερικό και ως εκ τούτου αναγκάστηκε να μείνει 14 ημέρες στο σπίτι της με βάση τα προβλεπόμενα μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού. Και είπε ότι αυτή ήταν η τελευταία της συνέντευξη μέσω Skype – η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μίλησε στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΪ και η σύνδεση διακόπηκε, εξ ου και η αναφορά της στην καραντίνα της.

Στο «διά ταύτα», η κυρία Γεννηματά επέμεινε στα της «αυτόνομης πορείας» του ΚΙΝΑΛ αποκρούοντας και πάλι την παραφιλολογία περί σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η αυτόνομη πορεία μας είναι απόφαση του συνεδρίου μας. Δεν είναι μια εμμονή τακτικής, δεν μας ενδιαφέρουν οι αποστάσεις. Είναι στρατηγική με ουσία και πολιτικό περιεχόμενο… Η συντήρηση και ο λαϊκισμός, από όποιον εκφράζεται, είναι οι αντίπαλοί μου. Ξέρουμε να κάνουμε κριτική, δεν μασάμε τα λόγια μας, κάθε τι που λέμε είναι τεκμηριωμένο», υπογράμμισε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Η ίδια υποστήριξε ότι δεν είναι το κόμμα της που καλλιεργεί σενάριο για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου Χρήστου Κούτρα ότι ο Δημήτρης Ρέππας έχει κάνει μια τέτοια πρόταση, η κυρία Γεννηματά το υποβάθμισε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για διάλογο μίλαγε ο άνθρωπος». Ακολούθως είπε ότι «δεν έχουμε κλείσει την πόρτα μας για διάλογο σε κανένα δημοκρατικό κόμμα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό».

Στην παρατήρηση ότι υπάρχει μια δυσαναλογία μεταξύ της δικής της υψηλής δημοτικότητας και της δημοσκοπικής επίδοσης του ΚΙΝΑΛ, η κυρία Γεννηματά εξέφρασε την πεποίθηση ότι η στάση του Κινήματος Αλλαγής θα επιβραβευτεί στις επόμενες εκλογές, για τις οποίες, όποτε γίνουν, θα είναι έτοιμο και δεν το φοβίζουν.

«Δηλώνω αισιόδοξη. Ακόμα και την ημέρα των εθνικών εκλογών οι δημοσκοπήσεις δεν έδειξαν το ποσοστό που πήραμε», είπε και σημείωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής ασχολείται με τη χώρα, όχι με τον εσωτερικό του κόσμο. «Ασχολούμαστε με το νέο παραγωγικό μοντέλο. Στόχος μας να συνδεθεί η προσδοκία των προοδευτικών πολιτών για το αύριο με το Κίνημα Αλλαγής που είναι η συνέχεια του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η κυρία Γεννηματά ανέφερε πως δεν μπορεί να διανοηθεί το να μπει η χώρα σε δοκιμασία ενώ δεν έχει ξεπεράσει την υγειονομική δοκιμασία και είναι μπροστά μας η κρίση. Χαρακτήρισε τέτοιο ενδεχόμενο «τυχοδιωκτισμό».

Επανέλαβε ότι δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε, πρέπει να διατηρήσουμε την υγειονομική προσπάθεια, καθώς πηγαίνει καλά η αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ για τις οικονομικές επιπτώσεις της, τόνισε ότι δεν γίνεται να στηριχθεί ο τουρισμός χωρίς αλλαγή στον ΦΠΑ, που εξαντλείται μόνο στις πορτοκαλάδες και στους καφέδες. «Σε μία περίοδο που προσπαθούμε να σώσουμε οτιδήποτε σώζεται. Στο ενδιάμεσο πρόγραμμα η πρότασή μας είναι να μειωθεί στο 6% ο ΦΠΑ στην εστίαση και στη διαμονή για να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα του κλάδου», ζητώντας από την κυβέρνηση να πιέσει τις τράπεζες για να δοθεί ανάσα και οξυγόνο στις επιχειρήσεις.

Σχολιάζοντας τη πρόταση της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης, η κυρία Γεννηματά κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει μάχη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ώστε να εγκριθεί το πακέτο χωρίς περικοπές, αστερίσκους και «σκιώδες μνημόνιο».

«Βρισκόμαστε σε ενισχυμένη εποπτεία με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που προέχει είναι να μην έχουμε ένα σκιώδες μνημόνιο, να το αποφύγουμε. Είναι κρίσιμο πώς θα αξιοποιήσουμε το πακέτο ως χώρα. Ακούω για επιτροπές σοφών, είναι καλοί οι επιστήμονες, αλλά χρειάζεται και εξαντλητικός διάλογος των πολιτικών κομμάτων στην Βουλή, αλλά και μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη και να δοθεί το πακέτο για να κλείσουν τρύπες του προϋπολογισμού», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Οσο για τα ελληνοτουρκικά, η κυρία Γεννηματά επανέφερε και πάλι το θέμα του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

«Η Τουρκία περνά από τις λεκτικές προκλήσεις σε παράνομες ενέργειες. Η χώρα μας δεν έχει παρά να δείξει αποφασιστικότητα, αρραγές μέτωπο στο εσωτερικό» τόνισε, για να συμπληρώσει: «Ζητώ εδώ και μήνες Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για να χαράξουμε τις δικές μας κόκκινες γραμμές και να στείλουμε στον ελληνικό λαό μήνυμα ομοψυχίας και προς Ευρώπη και διεθνώς ότι η χώρα μας είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δίκαιά της… Μόνο να προσφέρει έχει στην υπεράσπιση δικαίων μας. Εχει την ευθύνη ο Μητσοτάκης να δείξει την αποφασιστικότητα της χώρας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...