308
Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μόλερ | EPA/SHAWN THEW

Γυναίκα καταγγέλλει ότι την έβαλαν να συκοφαντήσει τον εισαγγελέα Μόλερ

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2018, 10:28
Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μόλερ
|EPA/SHAWN THEW

Γυναίκα καταγγέλλει ότι την έβαλαν να συκοφαντήσει τον εισαγγελέα Μόλερ

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2018, 10:28

To FBI διεξάγει έρευνα για να καθορίσει αν κάποια πρόσωπα επιχείρησαν να συκοφαντήσουν τον Ρόμπερτ Μόλερ, πληρώνοντας γυναίκες για να τον κατηγορήσουν για σεξουαλική επίθεση, ανακοίνωσε το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα που έχει αναλάβει την έρευνα για την ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016.

«Μάθαμε την περασμένη εβδομάδα ότι προσφέρθηκαν χρήματα σε γυναίκες για να κάνουν ψευδείς καταγγελίες σε βάρος του ειδικού εισαγγελέα», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του εισαγγελέα.

Ηταν μια σπάνια δήλωση από το γραφείο του Μόλερ που κατά τη διάρκεια της έρευνάς του αποφεύγει να απευθύνεται στα ΜΜΕ και «μιλά» μέσω των κλητεύσεων μαρτύρων και των εγγράφων που καταθέτει στη Δικαιοσύνη.

Η εφημερίδα The Hill ανέφερε ότι την προσέγγισε μια γυναίκα –όπως και άλλα αμερικανικά ΜΜΕ – λέγοντας ότι εργαζόταν τη δεκαετία του 1970 με τον Μόλερ σε νομική εταιρεία στη Φλόριντα.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η γυναίκα αυτή ισχυριζόταν ότι ένας άνδρας της πρόσφερε το ποσό των 30.000 δολαρίων προκειμένου να κατηγορήσει τον ειδικό εισαγγελέα για παρενόχληση και σεξουαλική επίθεση.

Η γυναίκα υποστηρίζει πάντως ότι όσο εργαζόταν με τον Μόλερ δεν υπήρξε κάποιο ύποπτο περιστατικό μεταξύ τους.

Εν τω μεταξύ, το όνομα με το οποίο αυτοαποκαλείται η γυναίκα δεν αντιστοιχεί σε κάποιο υπαρκτό πρόσωπο και δεν κατέστη δυνατόν να την εντοπίσουν οι δημοσιογράφοι.

Ο άνδρας αυτός υποστήριζε ότι είναι συνεργάτης ενός ακροδεξιού λομπίστα και ραδιοφωνικού παραγωγού Τζακ Μπέρκμαν, γράφει η γυναίκα, χωρίς να αποκαλύπτει την ταυτότητά της.

Στις 20 Οκτωβρίου, στη σελίδα του στο Facebook ο Μπέρκμαν διαβεβαίωνε ότι έχει στην κατοχή του «εκρηκτικές πληροφορίες» για τον Μάλερ. Τον κατηγορούσε για αλκοολισμό και ισχυριζόταν ότι έχει επτά μαρτυρίες γυναικών που κακοποιήθηκαν από τον Μάλερ τα τελευταία 40 χρόνια.

Ο Ρόμπερτ Μάλερ, πρώην διευθυντής του FBI, ανέλαβε το 2017 να ερευνήσει την υπόθεση της αθέμιτης σύμπραξης του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία κατά την προεκλογική περίοδο, το 2016.

Η έρευνα αυτή έχει εξοργίσει τον Τραμπ που δηλώνει ότι είναι θύμα ενός «κυνηγιού μαγισσών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...