281
| Intime

Γεωργιάδης: Το SMS των δύο ωρών δεν θα ισχύει για τα κομμωτήρια

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2021, 11:00

Γεωργιάδης: Το SMS των δύο ωρών δεν θα ισχύει για τα κομμωτήρια

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2021, 11:00

Διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς από τη Δευτέρα, με το υπό όρους άνοιγμα εμπορικών καταστημάτων, έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτησε να τηρηθούν τα μέτρα για να μην οδηγηθούμε και πάλι σε κλείσιμο καταστημάτων.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο στον ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε μεταξύ άλλων ότι ο χρονικός περιορισμός των δύο ωρών για τα SMS δεν αφορά τα κομμωτήρια και τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν με ραντεβού, αλλά μόνο το λιανεμπόριο.

«Όταν έχεις στείλει το μήνυμα 2 για ψώνια, μπαίνεις σε όποιο κατάστημα θέλεις, αρκεί να έχει χώρο. Κάθε κατάστημα, με βάση την υπουργική απόφαση που θα εκδώσουμε, θα πρέπει να έχει αναρτήσει στην είσοδο σε εμφανές σημείο τον μέγιστο αριθμό ατόμων που επιτρέπεται να έχουν μέσα με βάση τα τετραγωνικά τους» προκειμένου να διευκολυνθούν και οι ελεγκτικές αρχές και οι πελάτες.

Πρόσθεσε ότι «είμαι απολύτως βέβαιος ότι οι επιχειρήσεις θα τηρήσουν τα μέτρα. Η ανησυχία μας είναι να μη υπάρξει συνωστισμός έξω από τα καταστήματα. Για αυτό τον λόγο διευρύναμε και το ωράριο και βάλαμε και την Κυριακή, για να διαμοιράσουμε τον κόσμο σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό εύρος».

Επιπλέον, επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν θα περιμένει τους ειδικούς να πει αν αυξήθηκαν τα κρούσματα. Σε αυτή την περίπτωση, «αν δούμε φαινόμενα συνωστισμού, θα τα κλείνουμε, θα παρεμβαίνουμε προληπτικά».

Για τις άλλες δραστηριότητες και το πότε θα επιτραπούν ξανά, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι την προσεχή εβδομάδα θα ληφθούν αποφάσεις για το κυνήγι και το ψάρεμα. Επισήμανε ακόμη ότι είχε κάνει πρόταση στην επιτροπή και για την επαναλειτουργία των πρακτορείων ΠΡΟΠΟ, με αυστηρούς κανόνες και κατάλογο πελατών, αυτό όμως θα επανεξεταστεί την επόμενη Παρασκευή.

Σύντομα αναμένεται να λειτουργήσουν και οι σχολές οδηγών, αλλά τα γυμναστήρια είναι δύσκολο να ανοίξουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...