228
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη | YouTube

Εξαδάκτυλος: Ξεπερνούμε – δεν έχουμε ξεπεράσει – το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2021, 22:49
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη
|YouTube

Εξαδάκτυλος: Ξεπερνούμε – δεν έχουμε ξεπεράσει – το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2021, 22:49

Η επαναλειτουργία των καταστημάτων πρέπει να γίνεται με προσεκτικά βήματα, επισήμανε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα σχολεία και η εστίαση θα αντιμετωπιστούν χωριστά.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ την Παρασκευή είπε ότι «μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι ξεπερνούμε το δεύτερο κύμα, δεν το έχουμε ξεπεράσει».

Για την περίοδο του lockdown είπε ότι «έχουμε υποβληθεί σε 72 ημερών εγκλεισμό, ελαφρύτερο ή βαρύτερο κατά περιόδους, έχουμε τα αντιρροπιστικά μέτρα της εβδομάδας 2 –10 Ιανουαρίου που έχουν εξισορροπήσει την όποια επίδραση υπήρξε από τη χαλάρωση της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, και τώρα είμαστε στη φάση που μπορούμε να κάνουμε το αναγκαίο, λογικό και προσεκτικό βήμα».

«Είδαμε ότι το click away δεν είχε ιδιαίτερη επιβάρυνση, όταν εφαρμόστηκε από 14 Δεκεμβρίου έως την 1η Ιανουαρίου, και κατά συνέπεια είμαστε σε κατάσταση που επιτρέπει και μπορούμε να κάνουμε αυτό το βήμα μεθαύριο» πρόσθεσε.

Εστειλε ακόμη το μήνυμα ότι «το δίωρο πρέπει να καταναλώνεται για πραγματικές αγορές, δεν είναι ευκαιρία για βόλτα ή για συναντήσεις, δεν πρέπει να δούμε εικόνες κοσμοσυρροής στους δρόμους».

Σε ό,τι αφορά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, εξήγησε ότι «πιθανώς τα επόμενα βήματα να μη γίνουν με τη συχνότητα που έγιναν τα δύο πρώτα, να μην έχουν απόσταση μιας εβδομάδας, να χρειαστεί περισσότερος χρόνος».

Το άλλο μεγάλο ζήτημα, αυτό της εστίασης, δεν έχει τεθεί είπε και υπογράμμισε ότι «κάνουμε τα απολύτως αναγκαία βήματα, δεν μας δίνουν άλλη δυνατότητα τα δεδομένα».